News

Komentari 4

Sezona na Kapriju u punom jeku, kao i radovi: 'Užasno je bučno i prljavo, tjera turiste'

Sezona na Kapriju u punom jeku, kao i radovi: 'Užasno je bučno i prljavo, tjera turiste'

Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije, sufinancirana iz fondova EU sa skoro 20,5 milijuna kuna, kako kažu iz Lučke uprave, neće biti zaustavljana bez obzira na sezonu

Buka je od bagera, kopa se, buši se…ogromni oblaci prašine konstantno su prisutni na plaži, a onečišćuju i kuće u blizini. Prozori, vrata, odjeća na sušilu, ležaljke, brodovi, bicikli…sve je prašnjavo -  kaže stanovnik Kaprija, oaze mira na dalmatinskoj obali, smještenog na središnjem dijelu šibenskog otočja, piše Pomorac.hr.

Otok, poznat po tome što nema osobnih automobila zbog nepostojanja infrastrukture, privlači goste iz raznih zemalja. 

Ipak, ove sezone, otočani su se našli u problemima. 

Projekt ”Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije” sufinanciran od Europske unije iz Kohezijskog fonda sa skoro 20,5 milijuna kuna, stanovnicima otoka Kaprija trenutno stvara veliki problem.

Početak zemljanih radova i dolazak teške mehanizacije na otok uzrokuje veliku buku i zagađenje. Ovaj scenarij očekivao se početkom 2021. godine, no kako neslužbeno saznaje Pomorski.hr, radovi su započeli tek krajem lipnja, što mještane koji žive od turizma, dovodi do velikih problema. 

Ovoga tjedna u moru se, kažu mještani, pojavilo i veliko onečišćenje za koje je, pozivom Lučke uprave, utvrđeno da dolazi od broda koji donosi materijal za nasipanje, a u more je izbacio svoje smeće.

Ravnateljica Lučke uprave Šibensko- kninske županije, Jadranka Fržop rekla je kako ne zna kojom će dinamikom projekt ići, ali da se neće zaustavljati jer je u cilju završiti ih što ranije. Dodala je i kako se trude da radovi što manje utječu na turističku sezonu te pozvala otočane da se za sve probleme jave u njen ured.

Najčitaniji članci