Obavijesti

News

Komentari 62

Silovana curica (12) rodila je blizance: Zabranili joj pobačaj

Silovana curica (12) rodila je blizance: Zabranili joj pobačaj

Doktori u Argentini zabranili su abortus silovanoj djevojčici. Podvrgli su je operaciji, a rodila je zdrave blizance...

VIDEO

Vijest o slučaju silovane djevojčice (12) iz Argentine ovih je dana obišla svijet. Djevojčica je na svijet donijela blizance nakon što joj je uskraćeno pravo na legalan abortus, prenosi The Sun.

Ova 12-godišnjakinja, koja je odlučila ostati anonimna, podvrgnuta je prisilnoj operaciji u dječjoj bolnici Dr. Hector Quintana u San Salvadoru, Argentini.

Djevojčica je tako morala čekati određeni period vremena kako bi fetusi blizanaca dosegli potrebnu razinu razvijenosti. Operacija se odvila 29. studenog, a djevojčica je tog dana na svijet donijela dva zdrava dječaka. 

Operacija bi, kako se izvješćuje, mogla dovesti do teške psihološke traume, a smatra se da najveću krivicu snose vlasti koje su proglašene odgovornima za ovu situaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mnogi su žestoko osudili ovaj čin tvrdeći da je djevojčica imala legalno pravo pobaciti zbog svoje dobi, ali i situacije u kojoj je zatrudnila.

Iako je pobačaj ilegalan u Argentini, dopušta se u slučaju silovanja žena ili ako se procjeni da je trudnoća opasna i može ugroziti život žene. 

Prema protokolu osiguranog UNICEF-om pobačaj je omogućen i tinejdžerima mlađima od 15 godina. Njima je dopušten legalni pobačaj obzirom na zdravstvene rizike koji su povezani s maloljetnom trudnoćom.

Nakon samog događaja, Nacionalna uprava seksualnog zdravlja odmah je stupila u kontakt s vlastima te ponudila svu potrebnu pomoć djevojci.

No, uprava nije dobila odgovor od vlasti te od tada pa sve do danas nije bilo izvještaja o stanju blizanaca ili o navodnom slučaju silovanja 12-godišnje djevojčice. 

Inače, Argentina glasi kao najrestriktivija zemlja u svijetu po pitanju zabrane pobačaja pa ne čudi velik broj prosvjeda i demonstracija kojima je cilj izboriti pravo pobačaja za sve žene. 

Prema statističkim podacima, u ovoj godini zabilježeno je 685 maloljetničkih trudnoća u ovoj argentinskoj provincijii, a u cijeloj zemlji izvršeno je čak 350 000 ilegalnih pobačaja. 

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović