News

Komentari 7

Sin bivšeg ravnatelja tajne službe ponovno je uhićen s drogom te je završio u pritvoru

Sin bivšeg ravnatelja tajne službe ponovno je uhićen s drogom te je završio u pritvoru

Josip Podbevšek (23) je velike količine droge prepakiravao u stanu na Jarunu. Policija je kod njega pronašla 46 g trave i 43.000 kuna. Za 750 g trave koju su kod njega našli 2019. kažnjen je radom za opće dobro

Sin bivšeg šefa Protuobavještajne agencije Joška Podbevšeka završio je u istražnom zatvoru kako ne bi utjecao na svjedoke i kako ne bi mogao ponoviti kazneno djelo.

Josip Podbevšek je, sumnjaju istražitelji, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine marihuane koju je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Jaruna, te je potom preprodavao.

Policijski službenici svoju su sumnju potvrdili  pretraživši stan na Jarunu koji koristi u kojem su pronašli 46,5 grama marihuane pakirane u dva omota, digitalnu vagu i predmete za pakiranje s tragovima droge te 43.000 kuna za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge. 

Josip Podbevšek bio je uhićen s marihuanom u Zagrebu i 2019. Policija ga je zaustavila u zagrebačkom naselju Vrbik.U ruksaku je imao 750 grama droge, digitalnu vagu i 2300 kuna u zatvorenoj kuverti na kojoj je pisalo ime i prezime poznanika kao i naziv uglednog zagrebačkog lanca restorana.

Čim su vidjeli vagu policajci su posumnjali da je droga namijenjena dilanju no Podbevšek se branio tvrdeći kako je drogu neposredno prije uhićenja kupio od nepoznatog čovjeka za 7000 kuna. Trebao ju je, tvrdio je, platiti u sedam rata po 1000 kuna.

Obrana koja nije prošla: Dnevno pušim 10 jointova

Tvrdio je kako na dan popuši pet do deset jointova, a u svaki joint stavlja gram marihuane te da mu je droga bila dovoljna za pola godine. Vagu je imao uz sebe, tvrdio je, jer je želio biti siguran kako ga prodavatelj neće prevariti, a i sam sebi važe marihuanu. U obrani nije zaobišao niti kod njega nađen novac. Ostao mu je, tvrdio je, od plaćanja prekršajne kazne obzirom da je nekoliko dana ranije prekršajno kažnjen radi posjedovanja desetak grame droge marihuane te ima nešto ušteđevine.

Nadalje je tvrdio kako je nezaposlen je te da ga uzdržava majka koja mu kao džeparac mjesečno daje po tisuću kuna. Na kraju je ipak optužen da je drogu namjeravao dilati, što je na kraju i priznao. S tužiteljstvom se nagodio na kaznu od  11 mjeseci zatvora koji su mu bili zamijenjeni sa 660 sati rada za opće dobro.

- Nije diler, to su gluposti, našao se u društvu koje je pušilo, bilo je tamo više ljudi i svakome se može dogoditi. Njegov otac se maknuo iz politike prije više od deset godina i ne znam zašto uopće o tome pišete - rekla je tada njegova majka za Jutarnji list.

Podsjećamo, njegov otac je Joško Podbevšek, koji je devet mjeseci tijekom 2004. godine bio ravnatelj Protuobavještajne agencije nakon čega je smijenjen zbog afere s nezakonitim ispitivanjem novinarke Helene Puljiz.


 
 

Najčitaniji članci