Obavijesti

News

Komentari 148

Sin bogataša iz Hercegovine u Hrvatskoj primao stipendiju za siromašne: 'Vratili smo novac'

Sin bogataša iz Hercegovine u Hrvatskoj primao stipendiju za siromašne: 'Vratili smo novac'

Obitelj Kovačević iz Tomislavgrada ima milijune, četrdesetak autobusa, luksuzne aute, a za vjenčanje prije deset godina unajmili su helikopter. Tomislav Kovačević dobio je stipendiju kao socijalni slučaj

VIDEO

Nevjerojatna i skandalozna priča. 

Tomislav Kovačević, sin bosansko-hercegovačkog poduzetnika, ove godine prijavio se za stipendiju u Hrvatskoj kao socijalni slučaj i student Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu. I dobio ju je. Skandalozni slučaj otkrio je portal hercegovina.info.

Obitelj Kovačević iz Tomislavgrada ima milijune na računu, četrdesetak autobusa, veći broj kombija, bagera i luksuznih automobila, kompanije s godišnjim prihodima u milijunima, građevinsku firmu u Hrvatskoj.... Prije deset godina za vjenčanje jednog od članova obitelji unajmili su helikopter.

Tomislav, koji se prijavio za stipendiju za studente slabijeg imovinskog stanja, sin je Ivana Kovačevića, glave obitelji Kovačević koji  tvrdi da nije imao pojma da mu se sin prijavio za stipendiju u Hrvatskoj. Vratio je sav novac, piše hercegovina.info.

Kako je uopće dobio stipendiju?

Tomislav ima dvojno državljanstvo, a jedan od glavnih uvjeta za stipendiju je da prihodi u kućanstvu ne prelaze 289,16 eura.

Kako se za stipendiju prijavio kao hrvatski državljanin s prebivalištem u Republici Hrvatskoj i kako je u prijavi naveo članove kućanstva koji također imaju prebivalište u RH, prihodi iz Bosne i Hercegovine nisu bili vidljivi našoj poreznoj upravi.

Javio se i otac: Ispričavamo se

- Ja osobno, ali ni nitko drugi iz obitelji, nisam uopće znao za tu činjenicu. Nakon objave na portalima ja sam se osobno informirao i ostao zatečen. Zbog tog propusta i zbog navedene činjenice ja se osobno i u ime obitelji Kovačević ispričavam prije svega ministru Fuchsu. Odmah nakon saznanja ja sam stupio u kontakt s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, od kojih sam dobio sve tražene podatke. Nakon provjere podataka mi smo bez odlaganja sav isplaćeni novac vratili na račun državnog proračuna Republike Hrvatske, tako da s pravom mogu reći da u navedenom slučaju nije nastala nikakva materijalna šteta bilo kome. Iako smo prozvani moram konstatirati da su novinari, što se tiče stipendije i pri tome nastale slike, u pravu. Ja im se zahvaljujem na neugodnom poučku. Ono što je zakonito ne mora uvijek biti i etički ispravno. U ovom slučaju se radilo o pogrešci koju ja kao otac i ja kao vlasnik tvrtke ne poričem niti želim opravdavati. Nadamo se da će iz ovoga izvući pouku i preuzeti dio svoje odgovornosti - napisao je, između ostaloga, Ivan Kovačević, dodavši kako je njegov sin dobio stipendiju zakonito, ali neetički prenosi Hercegovina.info.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...