Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sin joj pobio cijelu obitelj: Vjerovao je kako ga trujemo

Pulski monstrum je u studenom prošle godine na krajnje okrutan način pobio petero članova svoje obitelji. Najmlađa žrtva bila je stara tek 63 dana

Hajro Merdanović
Foto: Hajro Merdanović
16 komentara

Monstrumu Damiru Voškionu (47) na Županijskom sudu u Puli u utorak je počelo suđenje za peterostruko ubojstvo. Zbog raspravne nesposobnosti Voškionu u odsutnosti sudi sudsko vijeće kojim predsjeda sutkinja Marija Budimir. Tereti ga se da je lani 8. studenog u stanju paranoidne psihoze nešto iza 19 sati u obiteljskoj kući u Rohreggerovoj ulici u Puli u sumanutom krvavom pohodu pištoljem i čekićem doslovce pokosio svoju obitelj. Pomahnitali Damir je prema optužnici koju zastupa Josip Miletić iz Županijskog državnog odvjetništva u Puli, s sleđa, pištoljem Crvena zastava kalibra 7,65 milimetara ubio oca Renata (70) a zatim ga zatukao šiljastim stolarskim čekićem kojeg je prethodno naoštrio. Nakon što je ubio oca, bratu Deanu (40) je ispalio metak u zatiljak a u njegovu suprugu Natašu (36) je ispalio dva metka u glavu. Niti njihovo dvoje male djece nakon što im je smaknuo roditelje nije poštedio – maloj Karli (7) je ispalio metak u glavu i ruku, a bebu Maura starog samo 63 dana ubio je pucajući mu u glavu i rame.
Svirepog ubojicu lancima vezanih ruku i nogu nešto iza 9 sati u sudnicu su uvela petorica pravosudnih policajaca. Zbog lanaca na nogama, blijed u licu, odsutna pogleda koračao je mirno i polako. Na susret s majkom Milenom u hodniku koja je kriknula, nije niti trepnuo. Na suđenje su ga doveli iz zatvorske bolnice u Zagrebu gdje je smješten nekoliko dana nakon stravičnog zločina. U međuvremenu je psihijatrijski vještačen.
- Vještaci psihijatri su utvrdili da Voškion nije sposoban prisustvovati suđenju – kazao je okupljenim novinarima Josip Miletić iz pulskog Županijskog odvjetništva.
Ubojicu Voškiona brani pulski odvjetnik Mirko Jurkić koji se u sudnici složio sa optužnicom da je njegov branjenik ubio pet osoba.
Prvog dana suđenja, prva saslušana svjedokinja u sudnici bila je uplakana ubojičina majka Milena, sva u crnini ušla u sudnicu. U jednom momentu starica koja je izgubila muža, sina, snahu i dvoje unučića kao da je zanijemila.
- Tog dana kada ih je pobio ja sam bila u lovranskoj bolnici i on mi je trebao doći u posjetu. Čekala sam ga. Nije došao. Uvijek bi nam govorio da je bolestan i da mu doktori ne vjeruju, a nas je optuživao da ga trujemo. Čak niti kavu nije htio piti s nama plašeći se da ga ne otrujemo – kazala je u sudnici ubojičina majka Milena.
U sudnici su bili i roditelji ubijene Nataše Voškion, njen otac Stojan Petković, majka Ana i sestra Melita koji se na hodniku suda nisu niti pozdravili sa nesretnom staricom Milenom, čak se moglo zaključiti kako su je ljutito gledali ispod oka. Suđenje se nastavlja narednih dana saslušanjem svjedoka i vještaka. Ubojica Voškion je opet vraćen u zagrebačku zatvorsku bolnicu.

Možda vas zanima i ovo:
Message