Obavijesti

News

Komentari 27

Sin joj umro od raka, naručila je lutku koja izgleda baš kao on

Sin joj umro od raka, naručila je lutku koja izgleda baš kao on
1

Australija: Betty Bading lutku koja izgleda kao njezin sin dok je bio beba nosi posvuda. Kaže da joj lutka pomaže u borbi s depresijom. Sin Greg (39) umro je u lipnju od raka

VIDEO

Betty Bading (65) naručila je lutku koja izgleda kao i njezin sin dok je bio beba. Tako čuva uspomenu na dijete koje joj je umro od raka s 39 godina, piše The Sun. 

Betty iz Tasmanije je bila u dvadesetim godinama kada se upoznala s umijećem izrade lutki od porculana. Napravila je kolekciju od 30 lutki no gotovo sve je uništeno u požaru kuće. Prije dvije godine njezinom sinu Gregu (39) dijagnosticiran je rak. Tada se opet posvetila lutkama. Betty je naručila lutku koja izgleda kao Greg dok je bio beba. Sada nosi Grega kuda god ide. 
- Sama sam prošla kemoterapiju zbog raka dojke i imala sam moždani udar. Upoznala sam se s lutkama Rebon koje izgledaju kao prave bebe i naručila sam lutku koja izgleda kao Greg. Sada kad ga nema volim tu lutku nositi posvuda - kaže Betty. 

I have doll of my dead son

Greg kao beba

Izrađivala je lutke

Betty je dok je bila mlada majka počela izrađivati lutke od porculana. 
- Dok sam im crtala lice i lijepila kosu, moje petero djece se mirno igralo u susjednoj sobi. Kada smo se 1985. preselili u Tasmaniju svih 30 lutaka sam ponijela sa sobom - priča Betty. Godinu dana kasnije zbog kvara na instalacijama došlo je do požara i samo pet lutaka su uspjeli spasiti. Obitelj je tada ostala bez novaca pa se Betty morala odreći svojeg hobija. Betty je 2010. dijagnosticiran rak dojke. 
- Moj mi je mačak jednog dana počeo grepsti prsa. Inače nikada se nije htio maziti niti držati pa mi je to bilo malo čudno. Otišla sam liječniku i dijagnosticirali su mi tumor u fazi četiri. Nisu mi davali puno šanse. Odstranili su mi veliki dio tkiva i išla sam na kemoterapije. Dvije godine kasnije imala sam moždani udar. Ali tu nije bio kraj naše agonije. Dvije godine kasnije Gregu su dijagnosticirali rak - priča Betty.

Greg je imao petero djece i suprugu Livinnianu. Betty i suprug Anton (76) preselili su se bliže sinu kako bi mu pomogli. No u lipnju ove godine nakon što je dobio tešku upalu pluća, Greg je umro. 

I have doll of my dead son

Greg je umro od raka

Lutke joj pomažu da se bori s depresijom

- Dok je bio bolestan, pokazao mi je kako na Facebooku možemo otvoriti grupu o lutkama. Na internetu sam vidjela lutku koja je bila ista moja kći Lynette. Naručila sam tu lutku, a onda još jednu koja je izgledala kao Greg. Greg je bio jako sretan što je prije smrti vidio tu lutku - kaže Betty koja je dosad napravila kolekciju od 40 lutaka vrijednu oko 63.000 kuna. 
- Suprug i ja živimo s kćeri Lynette. I moj suprug voli moje lutke. Kada umrem, naslijedit će ih oni kojima sliče. Volim sve svoje lutke, ali one su samo lutke. Ne tretiram ih kao prave bebe. No pomažu mi da se borim s depresijom zbog sinove smrti - kaže Betty. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu