Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sin princeze koji je pobjegao u buš: Rukama je lovio krokodile

Pobjegao od modernog društva: Više od 60 godina Michael Fomenko kojeg su zvali ‘Tarzan’ živio je kao samotnjak u divljini Australije. Preživio je loveći krokodile, divlje svinje i drugu divljač golim rukama

Foto: Facebook
12 komentara

Sin ruske princeze Elizabeth Machabelli koji je skoro cijeli život proveo u australskoj divljini preživljavajući od vlastitog lova, umro je u 88. godini u domu za starije gdje je proveo zadnje mjesece života. Potvrdila je to njegova sestra Inessa Fomenko.

Foto: Dario Šimović/Facebook

Michael Fomenko rođen je u Gruziji. Njegova obitelj, majka i otac atletičar Daniel Fomenko 30-ih godina pobjegli su sa sinčićem u Japan. Nakon rata odselili su se u Sydney.

U mladosti je Michael osvajao medalje u desetoboju, te je čak trebao nastupiti na Olimpijadi. No život u velegradu mu je ubrzo dosadio. Odlučio je otići iz obiteljskog doma i živjeti u divljini, u prašumi između Cape Yorka i Inghama u sjevernoj Australiji. Tamo se zaputio nakon čitanja Homerovog epa 'Odiseja'. Stavio je nešto stvari u ruksak i nestao.

Aboridžini ga naučili kako preživjeti

Skoro je umro od gladi u divljini 1959. godine, ali su ga spasili Aboridžini (domorodačko australsko pleme) koji su ga naučili kako preživjeti od zemlje. Navodno je znao golim rukama loviti krokodile i svinje i tako preživljavao od vlastitog lova.

Foto: Dario Šimović/Facebook

Građani Cape Yorka su 2012. bili zabrinuti jer nije bilo više traga niti riječi o njemu. Kao da je 'propao u zemlju'. Krenuli su u potragu i na kraju ga našli kako živi životom nomadskog samotnjaka.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message