Obavijesti

News

Komentari 401

Pernar: 'Ja sam spreman sada biti čak i predsjednik države...'

Pernar: 'Ja sam spreman sada biti čak i predsjednik države...'
3

Iako je Pernar prvo izjavio kako ide u osnivanje nove stranke, nekoliko minuta kasnije rekao je da već postoji stranka koja je dobila novac za njegov mandat , misleći na Abecedu demokracije

VIDEO

Ivan Pernar izašao je iz Živog zida. Odluku je priopćio tijekom obraćanja javnosti u 11 sati u Saboru.

- Još jučer je Palfi govorila da želi biti kućanica i da ne želi u Sabor. Ja sam joj dao priliku iako sam znao da je to laž. Ona je odlučila još jednom ne poslušati volju članstva. Ovdje je riječ o diktaturi koja nema podršku ni javnosti ni članstva. To je njena samovolja bez ikakve osnove. Pokušao sam sa Sinčićem ljudski razgovarati, rekao sam mu da ona ne može više vladati strankom. Između Bunjca i mene, i cijelog članstva, moj kolega Sinčić donio je odluku koju sam očekivao. On je između žene i stranke, odabrao ženu i time zapečatio ne samo sudbinu Živog zida nego i svoju vlastitu, rekao je Pernar.

Dodao je da je svoj privatni interes i interes svoj žene, Sinčić stavio iznad interesa stranke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Njegova žena me izbacila iz kuće. Ja sam tada shvatio da bilo kakav razgovor s njima nije moguć. Osnovat ću novu stranku s kolegama, nastavit ćemo političku borbu. Pokušali smo se ljudski dogovoriti, ali nije išlo. S ljudske strane, ja volim i Vladimiru i njega, ali ovo više nije pitanje emocionalnih odnosa. Pukla je ljubav u tome što je ljubav jedno, a diktatura drugo. Od tih priča o unutarstranačkim izborima nema ništa. Vladimira Palfi toliko je moćna da je ona jedina vladarica stranke.

Pokretanje videa...

00:36

Ide u Abecedu demokracije?

Za bivšeg tajnika stranke Tihomira Lukanića kaže kako je najmanje kriv u cijeloj priči jer je sve radio po direktivi Vladimire Palfi:

- Problem nije u mandatu u EP. Bunjac je mogao ostati poslušan Palfi i ostati u Saboru, ali rekao je da tu tiraniju ne želi više trpjeti. Prema onom što mi je rekao, siguran sam da i Bunjac izlazi iz stranke. 

Iako je Pernar prvo izjavio kako ide u osnivanje nove stranke, nekoliko minuta kasnije rekao je da već postoji stranka koja je dobila novac za njegov mandat , misleći na Abecedu demokracije:

- Što se tiče Abecede demokracije, predsjednik stranke mi je rekao da su vrata otvorena, može se i ime promijeniti, rekao mi je da mi želi da ja budem predsjednik stranke, a novac od mandata da je moj. Igrom slučaja, spletom povijesnih okolnosti, ispada da je ta odluka bila ispravna. Novac od tog mandata ići će meni kao saborskom zastupniku, a neće ići na upravljanje Vladimiri Palfi - poručio je Pernar.

Naveo je da bi u teoriji mogao osnovati 134. stranku, ali to smatra suludim, ako je moguće da postojeća stranka promijeni ime i nastavi s radom. Izlaskom Pernara iz Živog zida više ne postoji saborski klub te stranke, a Pernar je najavio i mogućnost kandidature za predsjedničke izbore. I dok čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić poziva na dijalog, Pernar uzvraća: 

- Bilo kakav razgovori dijalog nije moguć. Sinčić sad priča o nekakvom dijalogu, ali svi znaju da u Živom zidu dijaloga s Vladimirom Palfi nema. Dijalog Vladimire Palfi je takav da je po njezinom ili nije nikako - rekao je. 

'Ne isključujem kandidaturu za predsjednika'

Pernar je rekao kako Bunjac nije s njim u Saboru jer gostuje na televiziji.

Rekao je i kako ne može isključiti kandidaturu za predsjednika države.

- Ako gledate izvana, može vam se činiti da sam bio sudionik u diktaturi Palfi, ali tek s vremenom mi je postalo jasno da je stvarni diktator jedna osoba. Ja sam dotad mislio da vladam zajedno s njom. 

Objasnio je i ulogu Tihomira Lukanića, koji je kaže držao stranu Vladimire Palfi, koja ga je tvrdi i zaposlila u stranci. Potvrdio je da mu je Lukanić, kada ga je suočio sa svime što je radio uzvratio da je "bio samo egzekutor" odnosno da je donosio odluke pod utjecajem Vladimire Palfi. Pernar tvrdi da problem u Živom zidu nije nastao zbog mandata nego je problem što želi da Palfi prestane upravljati strankom. Podsjetio je da je Hrvoje Runtić napustio Živi zid upravo zbog Palfi. 

'Sinčić je opet stao na stranu supruge'

Jutro je počelo objavama Ivana Pernara na Facebooku, a u onoj posljednjoj najavio je svoj definitivni izlazak iz stranke. 

- U 11 sati na konferenciji za medije izlazim iz Živog zida, kao i kolega Bunjac. Kolega Sinčić donio je konačnu odluku koja je bila i očekivana, po još jedan put stao je na stranu svoje supruge. Interes stranke, volja članstva i mišljenje javnosti nažalost mu je nebitno. Što se tiče dijaloga kojeg sada zagovara i on sam zna da ga već godinama nema i to zbog osobe čija ostavka se danas traži.

U 10 sati istekao je ultimatum koji je Pernar sinoć dao čelniku Živog zida Ivanu Sinčiću i njegovoj supruzi, dopredsjednici stranke Vladimiri Palfi.  Od nje je zatražio da do 10 podnese ostavku u Glavnom odboru. Ne učini li to, on i Bunjac će u 11 sati objaviti da izlaze iz stranke. 

Oko 9 sati Pernar je napisao kako Palfi ne podržavaju ni stranka ni birači:

- Ne može strankom upravljati osoba koju ne podržava članstvo niti birači, Vladimira Palfi nema legitimitet i oko toga se vrti cijela rasprava. Takav način vladanja strankom u kojem sve konce vuče osoba koju osim muža i par ljudi koje je zaposlila u stranci ili postavila na neke pozicije, nitko drugi ne podržava, nije normalna, prirodna, razumna, održiva, a samim time niti prihvatljiva.

Jutros oko 1 sat objavio je status u kojem se pita stavlja li Sinčić interese sebe i svoje supruge ispred interesa stranke:

Pernar: Rekao sam Palfi da do 10 sati preda svoju ostavku...
Pernar: Rekao sam Palfi da do 10 sati preda svoju ostavku...

- Jedino pitanje sada jest čiji interes je Sinčiću bitniji, njegove žene i njega osobno ili cjelokupne stranke, odnosno hoće li strankom i dalje vladati Vladimira. Taj gordijski čvor mora se rasplesti i Sinčić sada ima priliku napraviti odluku koja će ući u povijest. Ovisno o toj odluci, jasna je i sudbina stranke. Ukoliko Vladimira odluči odbiti dati ostavku na mjesto u Glavnom odboru, jasno je da kolega Bunjac i ja izlazimo iz stranke, a Sinčić time ostaje njen jedini zastupnik u Saboru. Društvo bi mu doduše mogla praviti Vladimira nakon što Bunjcu uzme mandat. Pozivam članove da djeluju na Sinčića da donese razumnu odluku iako sumnjam da je to u stanju iz razloga koji su svima vama već odavno znani, piše Pernar. 

Oko 7 ujutro na svojoj Facebook stranici Pernar se pribojava kako će Sinčić ipak odabrati raskol stranke:

Palfi: Pernar ne misli ono što govori, meni je on kao obitelj
Palfi: Pernar ne misli ono što govori, meni je on kao obitelj

- Između raskola i raspada stranke s jedne strane i izlaska njegove žene iz Glavnog odbora, Sinčić će odabrati raskol i raspad stranke, daj Bože da ne bude tako, ali pribojavam se da će napraviti upravo takav izbor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 401
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag