Obavijesti

News

Komentari 10

Sindikalac u sisačkoj Rafineriji nafte P. Sekulić dobio otkaz

Sindikalac u sisačkoj Rafineriji nafte P. Sekulić dobio otkaz
1

Predrag Sekulić je najavio da će se o stanju u Ini i Rafineriji kao i o otkazu opširnije očitovati na konferenciji za novinare u ponedjeljak, 6. studenoga. Na odluku o otkazu se žalio

VIDEO

Glasnogovornik Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta, te predsjednik Ininog Sindikata Nova solidarnost, Predrag Sekulić potvrdio je u subotu da je dobio otkaz u sisačkoj Rafineriji i najavio da će se o stanju u Ini i Rafineriji kao i o otkazu opširnije očitovati na konferenciji za novinare u ponedjeljak, 6. studenoga. 

Sekulić kaže kako poslodavac Ina u obrazloženju otkaza, kojeg je dobio ovih dana, navodi da je "odavao poslovne tajne i kroz medije nanosio štetu ugledu poslodavca".

Na odluku o otkazu Sekulić se žalio.

Zbog zalaganja za opstojnost sisačke Rafinerije nafte, organizacije prosvjednih aktivnosti, demantiranja podataka o nerentabilnosti Rafinerije  te izjavama kako se u slučaju MOL-a radi o neprijateljskom preuzimanju Ine, protiv Sekulića su već ranije poduzimane stegovne mjere. U svojim istupima kritizirao je odnos MOL-a prema sisačkoj Rafineriji, smatrajući da Inu i Rafineriju svjesno zanemaruje nauštrb svojeg poslovanja.

Nakon otkaza Sekulić je na svom  Facebook profilu poručio kako je dobro i vjeruje u pravdu. 

INA: "Prekršio je niz zakona, internih akata i etička načela"

O Sekulićevom otkazu oglasila se i INA. 

Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Budući da g. Sekulić opetovano krši odredbe Ininog Pravilnika o radu i drugih internih akata, i to unatoč prethodno izrečena dva upozorenja o obvezama iz radnog odnosa i mogućnosti otkaza, pokrenut je proces nadomjesne sudske odluke otkazivanja ugovora o radu za g. Sekulića.

Naime, g. Sekulić u svojim medijskim istupima iznosio je netočne tvrdnje o poslovanju kompanije te podatke koji spadaju u domenu poslovne tajne, kao i dovodio u pitanje vjerodostojnost Ininih financijskih izvještaja. 

Prekršio je niz zakona, internih akata i etička načela INA Grupe na način da je u svojim istupima diskriminirao i vrijeđao, naročito po nacionalnoj osnovi, što šteti ugledu kompanije. Također, neovlašteno je ulazio u poslovni prostor te je prekršio propise o sigurnosti i zaštiti na radu i propise o zaštiti od požara koji su u Ini ne samo zakonska obveza, već i apsolutni prioritet. 

Zaključno, u Ini ne osporavamo prava radnika na javno istupanje i djelovanje, no svojim nesavjesnim ponašanjem g. Sekulić ne samo da narušava imidž kompanije, već i stvara tenzije među ostalim zaposlenicima te obmanjuje javnost, pa je ova odluka donesena na dobrobit kompanije i svih njenih dionika.

O INA Grupi 

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 494 benzinske postaje u Hrvatskoj i u susjednim zemljama". 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je