Obavijesti

News

Komentari 20

Sindikalisti poručili Vladi: Nećemo raditi za kikiriki

Sindikalisti poručili Vladi: Nećemo raditi za kikiriki
19

Tri sindikalne središnjice ove godine su zajednički organizirali prosvjedno obilježavanje 1. svibnja na koje nisu bili pozvani državni dužnosnici i političari

VIDEO

Prvosvibanjska sindikalna povorka u kojoj je par tisuća članova triju sindikalnih središnjica, krenula je oko 10 sati sa zagrebačkog Trga bana Jelačića prema Maksimiru gdje se obilježavao 1. svibnja - Međunarodni praznik rada. "Nama predstoji zima bez plina,a premjeru stigla nova limuzina", "Siti smo svega zato gladujemo", "Jučer je bilo vaše bolje obečano sutra", "Političari bez duha narod bez kruha", "Hoćemo raditi i od rada živjeti", samo su neki od transparenata koje su hrvatski sindikalisti dva sata ponosno nosili uz ritmove Zlih bubnjara. U stopu su ih pratili čistači ulica da zametnu tragove sindikalnih boraca koji upozoravaju na sve teži položaj radnika, umirovljenika, nezaposlenih i studenata. Tisućama građana na velikoj maksimirskoj livadi nisu se obratili čelnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisnih hrvatskih sindikata i Udruge radničkih sindikata Hrvatske, koji su organizirali prosvjednu sindikalnu povorku, već anonimni ljudi koji, po riječima sindikalaca, predstavljaju "žalosni presjek hrvatskog društva".
- Iza blindiranog stakla automobila ne vide pravi svijet u kojem žive radnici. Više nismo ni banana država već kikiriki jer upravo za to i radimo - rekao je ogorčeni djelatnik Inkera u podne na maksimirskoj bini. Nekoliko tisuća građana okupilo se pred govornicom koji su predstavnici Nezavisnog hrvatskog sindikata, SSSH i Udruge radničkih sindikata RH ove godine prepustili onima za čija se prava i bore.
- Trebali biste biti takvi da ne mislimo za koga glasovati jer nemamo za koga, nego da ne znamo za koga prije jer ste predobri - poručila je vlastima jedna studentica. Zagrepčanima su na štandovima podijelili 65.000 porcija tradicionalnog prvosvibanjskog graha. Sindikalci ove godine nisu u Maksimir zvali političare jer im nisu željeli pružiti mogućnost da obilježavanje Praznika rada iskoriste za predizbornu kampanju. No, gradonačelnik Milan Bandić "zaobišao" je tu sindikalnu odluku i dijelio porcije graha okupljenim građanima.
Splićani su nakon 50 godina grah na Marjanu zamijenili njokima. Okupilo ih se 10.000, a najbržih 3000 stiglo je do porcija. Za 119. Međunaroni praznik rada dvojica Puljana, pripadnika Socijalističke radničke partije, završili su u pritvoru jer su mahali zastavom KPJ.
Predsjednik Stjepan Mesić je u povodu 1. svibnja boravio u Koprivnici, s gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem i kandidatom koalicije SDP-HNS za župana Darkom Ledinskim građanima dijelio grah, koji je sam probao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...