Obavijesti

News

Komentari 3

Sindikat policijskih službenika tvrdi: Bivši načelnik je skrivio nesreću pijan, a nije kažnjen

Sindikat policijskih službenika tvrdi: Bivši načelnik je skrivio nesreću pijan, a nije kažnjen

Načelnik PU krapinsko-zagorske Robert Pavić krivio je prije godinu dana prometnu nesreću u Velikom Trgovišću. Smijenjen je nakon toga. Sindikat tvrdi kako je bio pijan i da se to skrivalo od javnosti, a nije ga se ni kaznilo

VIDEO

Sindikat policijskih službenika uputio je Ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno glavnom ravnatelju policije, Nikoli Milini, upit o prometnoj nesreći načelnika PU krapinsko-zagorske, Roberta Pavića

Podsjetimo, Pavić je sredinom studenog prošle godine sudjelovao u prometnoj nesreći u Velikom Trgovišću. Kako je tada izvijestila policija, oduzeo je prednost na raskrižju zbog čega je na njegov službeni automobil naletio kamion. Pavića su tad smijenili s mjesta načelnika. 

Iz Sindikata sad poručuju kako je Pavić bio alkoholiziran tada, ali i da protiv njega nikada nije pokrenut kazneni postupak. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Poštovani glavni ravnatelju policije, gospodine Milina,

Mediji su izvijestili javnost o prometnoj nesreći Roberta Pavića, tadašnjeg načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske i sadašnjeg zamjenika načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske, koja se dogodila prije godinu dana odnosno 11. 11. 2020. godine oko 16 sati u Velikom Trgovišću na ulici Andrije Hebranga, a koju je skrivio navedeni načelnik sa službenim vozilom MUP-a marke Ford fokus, crne boje, registracijske oznake KR 231-IO. Uzrok prometne nesreće je činjenica da načelnik Robert Pavić, koji je upravljao službenim vozilom MUP-a, nije propustio sva vozila koja su se kretala Zagorskom ulicom, a koja ima prednost prolaska, pa je tom prilikom na službeno vozilo MUP-a naletjelo kombi vozilo kojim je upravljao 31-godišnji građanin čije je vozilo od siline udarca završilo na betonsko-metalnoj ogradi, dok je vozaču, koji je zadobio lake tjelesne ozljede, pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zabok.

Sindikat protiv šefa Unutarnje kontrole: Upozorili smo na propuste, a sad nas zastrašuju
Sindikat protiv šefa Unutarnje kontrole: Upozorili smo na propuste, a sad nas zastrašuju

Prema saznanjima Sindikata policijskih službenika zamjeniku načelnika Robertu Paviću vještačenjem je utvrđen i alkohol u organizmu nakon vađenja krvi i urina, ali taj podatak se tajio od javnosti i nejasno je zašto odmah po dolasku ekipe za očevide nije alkotestiran, odnosno ako je alkotestiran zašto se navedeni podatak skrivao od javnost. Naime, kada se radi o prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama svi sudionici prometne nesreće se odmah alkotestiraju prilikom očevida, a ako se nekome od sudionika utvrdi koncentracija alkohola u organizmu, nakon očevida se vodi na vađenje krvi i urina te se potom provodi vještačenje.

Iz svega navedenog, a i same sudske prakse disciplinskih sudova u Hrvatskoj te činjenice da ti isti načelnici policijskih uprava pokreću disciplinske postupke protiv podređenih policijskih službenika, za iste ili puno banalnije i blaže prometne prekršaje s posljedicom prometne nesreće, koje su čak skrivili u svoje slobodno vrijeme i sa svojim privatnim vozilom, kristalno je jasno da onda sukladno tome postoji disciplinska odgovornost načelnika Roberta Pavića.

To osobito jer sama njegova pozicija rukovoditelja, s kojom ima dužnost i obvezu pokretanja disciplinskih postupaka protiv niže podređenih policijskih službenika za iste i blaže slučajeve težih povreda službene dužnosti, dovoljno govori sama za sebe i ne trebamo ju previše obrazlagati.

Sindikat policajaca ravnatelju policije poslao upit o Pešutu: 'Zašto dvostruki kriteriji?'
Sindikat policajaca ravnatelju policije poslao upit o Pešutu: 'Zašto dvostruki kriteriji?'

Također u konkretnom slučaju ponašanje načelnika Roberta Pavića treba usporediti s ponašanjem osobito pažljive i savjesne osobe budući da je policijski službenik i k tome još i rukovoditelj te činjenice da je bio svjestan da čini teški prekršaj u prometu i da s takvim nedozvoljenim i zakonom zabranjenim ponašanjem može nastupiti štetna posljedica, jer je prije sjedanja za upravljač službenog vozila MUP-a konzumirao alkohol iako je zakonom izričito zabranjena vožnja pod utjecajem alkohola, a koji je najčešći uzrok teških prometnih nesreća s ozlijeđenim i smrtno stradalim osobama.

Ne trebamo Vas ni podsjećati da, sukladno članku 15. Zakona o policiji, glavni ravnatelj policije i rukovodeći policijski službenici dužni su pravedno i jednako postupati prema svim policijskim službenicima, dok u konkretnom slučaju nemate ovlast diskrecijskog prava odlučivanja o mogućnosti pokretanja, odnosno nepokretanja disciplinskog postupka, već je to Vaša zakonska dužnost i obveza po saznanju, za koji je u konkretnom slučaju nastupila zastara pokretanja disciplinskog postupka, a neizvršavanjem te obveze, bez obzira što ste glavni ravnatelj policije, podložni ste uz disciplinskoj i kaznenoj odgovornosti. Za napomenuti je isto tako da je javnost lažno informirana da će biti pokrenut disciplinski postupak čime se sada jasno daje do znanja da se u ovom slučaju već na samom početku pokušalo pogodovati Robertu Paviću od Vas osobno.

Naime, od Službe disciplinskog sudovanja MUP-a zatražili smo odgovore jesu li protiv policijskog službenika Roberta Pavića, tadašnjeg načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske i Luke Pešuta, načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke, pokrenuti i vođeni disciplinski postupci zbog teže povrede službene dužnosti te dobili odgovor, dopisom klase: 114-04/21-04/135, urbroja: 511-01-158-21-5 od 10. 12. 2021. godine, citiramo: „da se u evidencijama Službe disciplinskog sudovanja, koje se vode o policijskim službenicima protiv kojih se vodi / ili je vođen disciplinski postupak radi povrede službene dužnosti ne nalaze policijski službenici iz postavljenog upita“.

Sindikat policije demantira da je plaćao odvjetnika policajcu u postupku za silovanje
Sindikat policije demantira da je plaćao odvjetnika policajcu u postupku za silovanje

Sukladno navedenom od ministra dr. sc. Davora Božinovića i premijera Andreja Plenkovića zatražit ćemo Vašu odgovornost i razrješenje dužnosti glavnog ravnatelja policije, a u suradnji s odvjetničkim uredom podnijet ćemo i kaznenu prijavu USKOK-u protiv Vas zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Zlouporabe položaja i ovlasti“ iz čl. 291. Kaznenog zakona jer ste zlouporabili svoj položaj i ovlast na način da ste iskoristili svoj položaj i ovlast i niste obavili svoju dužnost na koju Vas zakon obvezuje, budući da niste podnijeli zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv Roberta Pavića nadležnom disciplinskom sudu koji je u trenutku počinjenja bio načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske odnosno Vi ste mu bili neposredni rukovoditelj i ovlašten za pokretanje disciplinskog postupka.

Također u interesu javnosti od Vas tražimo sljedeće odgovore:

1. Zašto protiv policijskog službenika Roberta Pavića niste podnijeli zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka radi počinjenja teže povrede službene dužnosti?
2. Tko je i zašto lažno informirao javnost da će protiv policijskog službenika Roberta Pavića biti pokrenut disciplinski postupak?
3. Kolika je šteta na službenom vozilu MUP-a nastala u prometnoj nesreći koju je skrivio Robert Pavić?
4. Tko je platio popravak službenog vozila MUP-a nastao u ovoj prometnoj nesreći?", naveli su. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa