Obavijesti

News

Komentari 258

U srijedu štrajk u cijeloj RH, a u četvrtak i petak u 2 županije

U srijedu štrajk u cijeloj RH, a u četvrtak i petak u 2 županije
7

Sindikati su objavili u kojim će se županijama nastaviti sa štrajkom u četvrtak i petak nakon što će u srijedu štrajkati škole u cijeloj Hrvatskoj. Za srijedu su najavili veliki prosvjed na Markovom trgu

VIDEO

U četvrtak nema škole u Istarskoj te Šibensko-kninskoj županiji, a u petak u Karlovačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, objavili su sindikati koji su se sastali s Vladom. U srijedu je veliki prosvjed na Markovom trgu i nema škole u cijeloj RH.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Sindikati o štrajku 05:28

U srijedu se priključuju i fakulteti

Nažalost, moralo je proći 17 dana štrajka da bi se počelo intenzivno razgovarati s nama, poručili su obrazovni sindikati u ponedjeljak najavivši veliki prosvjed u srijedu unatoč pregovorima koji su danas počeli s Vladom, a koji se nastavljaju ovaj tjedan.

Obzirom da su zatvoreni za javnost, o njima ne žele govoriti dok se pregovori ne završe. Prosvjed u srijedu kreće u 11 sati od Trga Rebublike Hrvatske, preko Frankopanske i Mesničke ulice, Strossmayerovog šetališta do Markova trga. 

- Dolazak je obećao i Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sindikata odgoja i obrazovanja Slovenije i potpredsjednik Europske konfederacije sindikata, koja okuplja 11 milijuna članova iz 48 zemalja - istaknuli su sindikati

Tog dana nastave neće biti u cijeloj Hrvatskoj, a pridružuju im se i fakulteti. 

Sindikati se sastali s Vladom, štrajk se nastavlja: Najavljuju i veliki prosvjed u srijedu Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on Monday, 4 November 2019

Najavili su kako se štrajk nastavlja sutra u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji, u četvrtak u Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji te u petak u Vukovarsko-srijemskoj te Karkovačkoj županiji. 

- Odaziv štrajku je istog intenziteta - istaknuo je Branimir Mihalinec naglasivši kako je danas u Osječko-baranjskoj te Ličko-senjskoj županiji u štrajku preko 90 posto zaposlenih u srednjim školama. 

Odaziv u osnovnim školama, istaknula je Sanja Šprem, u Ličko-senjskoj županiji je 99,64 posto dok u Osječko-baranjskoj 99,80 posto.

- Možemo očekivati ovakvu hrabrost, jedinstvo, zajedništvo, dostojanstvo i u srijedu na prosvjedu - dodala je.

Već sutra u Ministarstvu obrazovanja sindikati nastavljaju razgovor s Vladom. 

- Obzirom da je na današnjem sastanku bilo ponuđeno ono što cijela javnost već zna, da nikakvih pomaka nema i da nas Vlada ne doživljava, očigledno je potrebno napraviti dodatan napor i pritisak ne samo štrajku nego i prisutnošću između izvršne i parlamentarne vlasti da ozbiljno počnu doživljavati ovo što je već četvrti tjedan u sustavu obrazovanju. Krajnji je čas da se sjedne za stol, ali ne samo da bi se sjedilo nego da se dijalogom i argumentima proba naći rješenje - istaknuo je Igor Radeka iz Nezavisnog sindikata znanosti i viskog obrazovanja dodavši kako će i oni u srijedu podržati prosvjed na Markovu trgu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 258
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"