Obavijesti

News

Komentari 82

Sinjska baka otmičarka: 'Otela sam unuku i opet bih to učinila'

Sinjska baka otmičarka: 'Otela sam unuku i opet bih to učinila'
1

U unajmljeni stan na splitskim Mejama, u koji se djevojka nedavno uselila s cimericom pa je zbog toga organizirala zabavu, u prvim satima subote upala su dva muškarca i jedna žena

VIDEO

I opet bih to napravila, ali ipak ne na ovaj način. Napravila bih sve što mogu. Pa pomogla bih za tuđe dijete, kamoli neću učiniti za svoje?!

Nikakvo zlo nisam nikome namjeravala napraviti, ni sad niti sam ikome učinila nažao cijeli život. Ali tako ispadne, što ću, morala sam nekako intervenirati i opet bih, govori nam dobrodržeća 71-godišnja Jaka Žanko iz Obrovca Sinjskog, “autorica” u najmanju ruku neobične, bizarne situacije od prošlog vikenda: policija ju je prijavila zbog “otmice” vlastite unuke!

Dobro, nije baš bila prava otmica, ali u cijelom planu je sudjelovalo mnogo osoba koje su očigledno željele pomoći očajnoj baki, a bilo je tu nekoliko djevojaka, kolateralnih žrtava...

Bizarna otmica u Splitu: Otela unuku da ne bi srela loše ljude
Bizarna otmica u Splitu: Otela unuku da ne bi srela loše ljude

Zbog toga je policija podnijela kaznenu prijavu protiv sedmero uključenih zbog “protupravnog oduzimanja slobode” te poticanja i pomaganja u tom kaznenom djelu.

- Ništa ne znam o toj policajki niti o drugima, samo znam da sam se svojoj prijateljici požalila na situaciju u kojoj se našla moja unuka, kako je upala u loše društvo, kako sam preko treće poznanice doznala da se svašta događa u stanu, doslovno sam joj rekla: ‘Spašavaj, nešto trebamo napraviti’ - govori nam Jaka Žanko dok razgovaramo pred novouređenom kućom ni stotinjak metara od Cetine, s prekrasno uređenom okućnicom s voćkama, “engleskom” travicom, vanjskim bazenom, stolom i nadstrešnicom odmah pored...

A “prija”, čini se, nije puno čekala, nego je organizirala lažnu otmicu kako bi prestrašila 19-godišnju unuku.

Vožnja do kamenoloma 

U unajmljeni stan na splitskim Mejama, u koji se djevojka nedavno uselila s cimericom pa je zbog toga organizirala zabavu, u prvim satima subote upala su dva muškarca i jedna žena maskirani fantomkama. “Oteli” su četiri cure: unuku kao “metu”, njezinu 20-godišnju cimericu, vršnjakinju koja je bila na zabavi i 32-godišnju gazdaricu od koje su unajmili stan. Tu je bila i 21-godišnja djevojka koja je, međutim, bila “igračica” otmičara, njima je javila kad mogu upasti.

Uz 61-godišnjaka i mlađeg muškarca, među tobožnjim otmičarima je bila i 44-godišnjakinja, inače policajka zaposlena u - PU ličko-senjskoj!

Potrpali su djevojke u kombi, odvezli ih do kamenoloma iznad Dugopolja, gdje su ih ostavili s vezanim rukama.

Plan je, naime, bio da po djevojke (u međuvremenu su pustili vlasnicu stana te joj objasnili namjere) dođe ujak 19-godišnjakinje te ih “spasi” kako bi djevojke shvatile sve opasnosti koje vrebaju u “bijelom svijetu”.

Policajka (44) je sudjelovala u otmici četiri žene u Splitu...
Policajka (44) je sudjelovala u otmici četiri žene u Splitu...

No njihovo zapomaganje je čuo zaštitar na rampi kamenoloma, koji ih je odvezao, ali i pozvao policiju.

- Svaka pohvala policajcima, sve su radili profesionalno, korektno, s razumijevanjem i za moju situaciju i za provođenje zakona. Ali ne mogu sve ni oni, treba država stati iza njih. Rekla sam im da ću ići u zatvor, da nije nikakav problem ako oni mogu reagirati i spasiti moju unuku tog lošeg društva jer neće to na dobro - govori nam Jaka Žanko, koja zbog cijele situacije s unukom nije otputovala u Svetu zemlju.

Unuka se naljutila na baku 

Propali su joj aranžman i avionska karta.

Priznaje kako se suprug naljutio na nju zato što se miješala u cijelu situaciju, pogotovo na takav način. Kaže i kako je sve štimalo do nedavno, djevojka je išla u privatnu srednju školu, čak se i zaposlila.

Neće odustati od unuke, iako ju je zadnji put vidjela pri ispitivanju na policiji.

- Naljutila se na mene, ali nisam mogla mirno stajati. Sad kontaktira samo s ocem, roditelji su joj u Njemačkoj - dodala je gospođa Jaka Žanko na kraju smatrajući kako bi mediji trebali pisati o pravim kriminalcima, a ne “o babi od 70 godina koja spašava svoje dijete”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1