Obavijesti

News

Komentari 78

Sinjski stožer bi ukinuo maske u osnovnim i srednjim školama, ali Bulju se protivi županija

Sinjski stožer bi ukinuo maske u osnovnim i srednjim školama, ali Bulju se protivi županija

S obzirom na to da je kod nas sve lošija epidemiološka situacija i da dalje raste broj novooboljelih, smatram da županija neće dati svoju suglasnost, odnosno podržati takav prijedlog, rekla je Željka Karin

VIDEO

Na prijedlog gradonačelnika Sinja Mire Bulja, načelnik Stožera civilne zaštite Denis Bobeta potpisao je odluku kojom taj stožer preporučuje da se ukine obveza nošenja maski za učenike, učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola, obavljeno je u srijedu na stranici Grada.

"Stožer civilne zaštite Grada Sinja kao nadležni lokalni stožer za područje Grada donosi preporuku o ukidanju obveza nošenja maski za učenike, učitelje, nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola", stoji u odluci koju je potpisao načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja Denis Bobeta.

Kako je obrazloženo, ta se odluka donosi zbog upitne svrhovitosti mjere s obzirom na to da se učenici koji su obvezni nositi maske tijekom nastave bez maski druže za vrijeme odmora ne poštujući nikakve mjere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odluka je donesena na prijedlog gradonačelnika Sinja Mire Bulja.

"Smatram da je obveza nošenja maski u osnovnim i srednjim školama upitne svrhovitosti s obzirom na to da se učenici koje se obvezuje na nošenje maske druže za vrijeme velikog odmora ne poštujući nikakve epidemiološke mjere", napisao je Bulj u prijedlogu.

Gradonačelnik Bulj je u kolovozu uoči Alke i svetkovine Velike Gospe u prijeporu s Nacionalnim stožerom Civilne zaštite tražio ublažavanje epidemioloških mjera ističući kako u drugim gradovima okupljanja nisu problem te "kao da korona živi samo u Sinju."

Nakon što je ministar Beroš ustvrdio da je od 12. do 25. kolovoza u Sinju  broj zaraženih povećan za 147  ili 465 posto u odnosu prema razdoblje prije, Bulj je rekao da se Vlada istodobno hvali s nikad više turista te da je riječ o izrugivanju i stigmatiziranju Sinja.

Županija se protivi ukidanju maski

Dr. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije rekla je za Slobodnu Dalmaciju  kako 'ustanova, u ovom slučaju škola, može lokalnom stožeru predložiti blaže mjere ako je povoljna epidemiološka situacija i zato mora imati suglasnost osnivača, u ovom slučaju to je Splitsko-dalmatinska županija'.

- S obzirom na to da je kod nas sve lošija epidemiološka situacija i da dalje raste broj novooboljelih, smatram da SDŽ neće dati svoju suglasnost, odnosno podržati takav prijedlog - rekla je. 

Tomislav Đonlić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport , koji je osnivač i "vlasnik" škola u Županiji, rekao je da nisu od škola iz Sinja dobili nikakav prijedlog o ukidanju maskica.

- Ako takav prijedlog dođe, kontaktirat ćemo epidemiološku struku koja će dati svoje mišljenje i izreći svoj stav, koji ćemo mi poštivati. Stoga i sutra, u četvrtak, učenici moraju u sinjske srednje i osnovne škole doći sa zaštitnim maskicama, jer su svi dužni poštivati propise - rekao je Đonlić.

Na pitanje, što ako neki ravnatelj bude inzistirao da se maske ne nose, Đonlić je rekao da postoji Državni inspektorat, prosvjetni inspektori koji moraju kontrolirati situaciju na terenu i takvi će ravnatelji trebati snositi posljedice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a