Obavijesti

News

Komentari 98

Kalmeta opet šef zadarskog HDZ-a, podupire Karamarka

Kalmeta opet šef zadarskog HDZ-a, podupire Karamarka
3

Božidar Kalmeta nije odgovarao na pozive, a nekolicina njegovih stranačkih kolega našalila se da se vjerojatno ne javlja jer slavi pobjedu. Rezultati su neslužbeni

VIDEO

HDZ-ovci Zadarske županije birali su čelnog čovjeka regionalne organizacije, a dosad nepobjedivom Božidaru Kalmeti za tu se poziciju suprotstavio medijski poduzetnik Reno Sinovčić. 

Prema neslužbenim rezultatima, za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a ponovno je po treći put izabran Božidar Kalmeta koji je dobio 175 glasova dok je Reno Sinovčić osvojio 100 glasova. Na izbornoj skupštini bilo je oko 285 izaslanika. Kalmeta nije odgovarao na pozive, a nekolicina njegovih stranačkih kolega našalila se da se vjerojatno ne javlja jer slavi pobjedu. 

- Ja sam tako čuo, da je razlika nekih 70 glasova i nemam za sada neki poseban komentar. To je ok i idemo dalje - kratko je u telefonskom razgovoru izjavio Sinovčić. Službeni rezultati mogli bi biti objavljeni oko 18 sati. 

Reno Sinovčić je priznao poraz i rekao kako će čestitati Kalmeti na pobjedi. 

- Ne mogu shvatiti ljude koji su mi do jučer obećavali podršku, a danas su okrenuli leđa. Njih 210 je reklo da nam je potrebno novo vodstvo, a sada je očito da će se nastaviti s politikom žabokrečine. Zapravo mi je drago što me te ljudske ''lišine'' nisu izbarale jer s takvima ne bih mogao surađivati - rekao je Sinovčić.

Dodao je kako Kalmetina pobjeda ne mijenja ništa u njihovom odnosu te je spreman i sutra s njime zaigrati nogomet. 

Inače, kako neslužbeno doznajemo, Kalmeta je u svom govoru pred izaslanicima rekao da na nacionalnoj razini u HDZ-u treba izabrati nove ljude. Time je poslao jasnu poruku Jadranki Kosor da je ne podupire u utrci za predsjednicu stranke. 

Božidar Kalmeta je nakon izbora u Zadru za Dnevnik HTV-a je rekao kako na unutarstranačkim izborima u HDZ-u treba dovesti nove ljude te da je pravi čovjek za to Tomislav Karamarko jer ''ima sve pretpostavke da može konsolidirati stranku'' i povesti HDZ tamo gdje pripada. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature