Obavijesti

News

Komentari 96

Američki nosač aviona krenuo prema Siriji, Kina je zabrinuta

Američki nosač aviona krenuo prema Siriji, Kina je zabrinuta
5

Američki predsjednik Obama kaže kako su spremni za napad. U međuvremenu je Rusija u istočno Sredozemlje poslala špijunski brod koji će "skupljati informacije"

VIDEO

Službeni Damask je upozorio SAD kako će bilo kakva vojna intervencija značiti da podupiru Al Qa'idu i njihove pristaše. Zamjenik sirijskog ministra vanjskih poslova, Faisal Mekdad, rekao je za BBC kako su u Siriji naoružane skupine koje podupire SAD koristile kemijsko oružje, a ne sirijska vlast.

SAD tvrdi kako imaju dokaze da su sirijske vlasti koristile otrovni plin sarin u napadu prošlog tjedna. Američki predsjednik Barack Obama kaže kako su spremni za napad, ali čeka odobrenje Kongresa. Službenici iz Bijele kuće ističu kako vjeruju da će Kongres poduprijeti odluku predsjednika. 

Američki državni tajnik John Kerry u nedjelju je izjavio kako su uzorci iz Damaska pozitivni na prisustvo sarina. Kazao je i kako se sada sirijski predsjednik Bašar al-Asad "pridružio Adolfu Hitleru i Saddamu Husseinu". 

Podsjetimo, u napadima u Damasku 21. kolovoza poginulo je 1429 ljudi, od kojih je najmanje 426 djece.

Američki nosač aviona krenuo prema Siriji

Američki nosač zrakoplova na nuklearni pogon, USS Nimitz, te ostali brodovi iz te borbene skupine, krenuli su prema Crvenom moru kako bi podržali mogući američki ograničeni vojni udar. Zasad nemaju točne zapovijedi, ali putuju prema Arapskom moru kako bi bili bliže Siriji. 

Američka mornarica je već prije udvostručila svoje kapacitete na istoku Sredozemnog mora. Trenutačno ondje imaju pet razarača, koji imaju 200 projektila tipa tomahawk.

Rusija poslala špijunski brod u Sredozemlje

U međuvremenu je Rusija u istočno Sredozemlje poslala špijunski brod koji će "skupljati aktualne informacije u području eskalirajućeg sukoba". 

Podsjetimo, Rusija se protivi američkoj namjeri da napadne Siriju. Službena Moskva smatra da su napad kemijskim oružjem izveli pobunjenici kako bi izazvali međunarodnu vojnu intervenciju.

Kina zabrinuta zbog moguće intervencije SAD-a

Kina je danas izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog mogućih vojnih akcija protiv Sirije. Iako su im Sjedinjene Države poslale dokaze o upotrebi kemijskog oružja u Damasku, Kina smatra da ni jedna strana ne treba prejudicirati rezultate istrage UN-a. Istraga bi, smatra Kina, trebala biti objektivna i nepristrana te bi trebala uključiti i konzultacije sa sirijskom vladom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela