News

Komentari 8

Sirijac optužen za odrubljivanje glava u ime Islamske države

Muškarac je uhvaćen s krivotvorenim dokumentima na aerodromu u Budimpešti krajem prošle godine nakon provedene istrage na Malti te u Belgiji i Grčkoj uz pomoć Eurojusta

Mađarski tužitelji terete 27-godišnjeg Sirijca za terorizam i zločine protiv čovječnosti dok je bio pripadnik Islamske države 2015. 

Muškarac identificiran samo kao F. Hassan optužen je za odrubljivanje glava i pucanje u osobe koje se nisu htjele priključiti džihadističkom pokretu 2015. u sirijskoj regiji Homs, navode tužitelji. 

Muškarac je uhvaćen s krivotvorenim dokumentima na aerodromu u Budimpešti krajem prošle godine nakon provedene istrage na Malti te u Belgiji i Grčkoj uz pomoć Eurojusta, ureda Europske unije za pravosudnu suradnju. 

Njegov odvjetnik nije odmah bio dostupan za komentar. 

Tužitelji koji traže doživotnu kaznu rekli su da je muškarac napravio "popis smrti" s osobama koje se nisu identificirale s ciljevima Islamske države.

S neimenovanim supočiniteljem odrubio je glavu imamu, a nakon toga s naoružanim napadačima ubio još najmanje 25 ljudi, uključujući žene i djecu. 

"U optužnici se navodi da je F. Hassan sudjelovao u egzekuciji najmanje dvoje ljudi i osobno upucao jednog civila", naveli su tužitelji. 

 

Najčitaniji članci