Obavijesti

News

Komentari 5

Sirijski Kurd zapalio se ispred sjedišta UNHCR-a u Ženevi

Sirijski Kurd zapalio se ispred sjedišta UNHCR-a u Ženevi
1

Sirijski Kurd u dobi od tridesetak godina zapalio se u srijedu ispred sjedišta UNHCR-a u Ženevi i brzo je helikopterom prebačen u bolnicu, objavila je policija...

VIDEO

Kurd, koji ima boravište u Njemačkoj, prebačen je u bolnicu u Lausanni.

- S obzirom na njegovo stanje, nije ga bilo moguće pitati o njegovu motivu, ali možemo zamisliti da je to bila politička situacija, rekao je glasnogovornik policije u Ženevi.

Turska vojska pokrenula je 9. listopada ofenzivu na sjeveru Sirije kako bi potisnula kurdske milicije iz pograničnog područja i uspostavila sigurnosnu zonu.

SAD izvijestio Tursku da su se kurdski borci u Siriji povukli
SAD izvijestio Tursku da su se kurdski borci u Siriji povukli

Rusija i Turska postigle su u utorak dogovor pozivajući na povlačenje kurdskih Postrojbi narodne zaštite (YPG) sa sjeveroistočne sirijske granice s Turskom.

Glasnogovornik UNHCR-a izrazio je žaljenje i šokiranost zbog incidenta.

Muškarac se zapalio i pokušao ući u zgradu UNHCR-a, ali su intervenirali zaštitari i hitna služba i ugasili vatru. 

Zgrada UNHCR-a nalazi se preko puta skloništa za tražitelje azila, uključujući sirijske Kurde.

Rusi prešli Eufrat u smjeru sirijsko-turske granice

Ruske snage su u srijedu prešle Eufrat, u Siriji, u smjeru turske granice, na temelju rusko-turskog dogovora o povlačenju kurdskih snaga, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

- Danas (srijeda) u 12.00 sati (11.00 sati po srednjoeuropskom vremenu), povorka ruske vojne policije prešla je Eufrat u smjeru sirijsko-turske granice, priopćilo je ministarstvo.

Ruska vojna policija će "pomagati u povlačenju Postrojba narodne zaštite (YPG, kurdski borci) i u njihovu razoružavanju 30 km duboko" na većem dijelu sirijskog sjeveroistoka uz granicu s Turskom, dodalo je.

Na temelju ugovora koji su u utorak zaključili Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan, 150 sati nakon 11.00 sati po srednjoeuropskom vremenu u srijedu, ondje će patrolirati Rusi i Turci.

Rusko ministarstvo obrane je usto objavilo zemljovid sjeveroistoka Sirije na kojemu je označilo mjesta na kojima je 15 sirijskih kontrolnih točaka na granici.

Najposlije, kako navodi ruska novinska agencija Ria Novosti, pripadnici snaga koje je poslala Moskva sastali su se s čelnicima kurdskog grada Kobanea, simbola otpora skupini Islamskoj državi (IS). Ruski vojnici trebaju i ondje početi ophodnju.

Na temelju rusko-turskog dokumenta, Turska je ipak zadržala kontrolu nad jednim drugim područjem na sjeveroistoku dugim 120 km na kojemu je njezina vojska već prisutna. To je područje zauzela u ofenzivi protiv YPG-a koju je počela 9. listopada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa