Obavijesti

News

Komentari 4

Šišaković opet tražio izuzeće DORH-a, javnosti, svih sudaca

Šišaković opet tražio izuzeće DORH-a, javnosti, svih sudaca
5

Nakon ozljeda koje mu je nanio Šišaković, Matanić ima trajne ozljede mozga i ne može svjedočiti u sudskom postupku protiv Šišakovića te se nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu

VIDEO

Danas je na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno suđenje Dariju Šišakoviću (30) koji je 19. ožujka 2015. godine u kaznionici Lepoglava pokušao ubiti Roberta Matanića, više puta udarivši ga utegom u glavu

Matanić je u zatvoru završio zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića.

Šišaković htio odgoditi, a onda i zatvoriti suđenje za medije...
Šišaković htio odgoditi, a onda i zatvoriti suđenje za medije...

Nakon ozljeda koje mu je nanio Šišaković, ima trajne ozljede mozga i ne može svjedočiti u sudskom postupku protiv Šišakovića te se nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Varaždin: Nastavak suđenja Dariu Šišakoviću osumnjičenom za pokušaj ubojstva Roberta Matanića

Kao i za vrijeme prijašnjih rasprava, Šišaković je na početku zatražio izuzeće javnosti s obrazloženjem da prošle godine 30. siječnja, predsjednica vijeća nije dozvolila Zdenku Jarošu, prijatelju Srđana Mlađana prisustvovanje na raspravi. Šišaković smatra da onda ni novinari ne trebaju biti na raspravi jer su oni desna ruka državnog odvjetništva koje ih je pozvalo da neistinito izvještavaju. Šišaković je tražio i izuzeće predsjednice suda, predsjednice vijeća, sudaca porotnika, svih sudaca Županijskog suda i cijelog Županijskog državnog odvjetništva. Sud je odbio sve njegove zahtjeve za izuzećem.

Ubojicu bole kukovi pa je dobio povišen stolac: Sad mu je lakše
Ubojicu bole kukovi pa je dobio povišen stolac: Sad mu je lakše

Šišaković je u vrijeme počinjenja kaznenog djela protiv Matanića u Kaznionici u Lepoglavi služio kaznu od 15 godina zbog ubojstva zagrebačke profesorice Dijane Ćulibrk. Šišakovića su na današnju raspravu doveli pravosudni policajci s lisicama na rukama i nogama iz Kaznionice u Glini, gdje je nakon kaznenog djela premješten.

Na današnjoj raspravi bit će saslušani pravosudni policajci Miroslav Hranj i Denis Vidman.

Šišaković zaradio i opomenu 

U kaznenom postupku protiv Šišakovića, tijekom gotovo tri sata saslušan je svjedok, pravosudni policajac Miroslav Hranj, koji je u vrijeme napada na Roberta Matanića zajedno s kolegom bio na Odjelu pojačanog nadzora u Kaznionici Lepoglava i vidio kako Šišaković nanosi udarce metalnim utegom Mataniću.

Ispitivanje svjedoka potrajalo je dugo, jer osim suda i tužiteljstva, svjedoku je pitanja postavljala i braniteljica okrivljenog, koja se i ponavljala u pitanjima na što je bila i upozorena. Velik broj pitanja koja su već bila postavljena svjedoku, ponovno je postavljao i sam okrivljeni Šišaković, koji je u više navrata upadao u riječ predsjednici vijeća, radi čega mu je i evidentirala u zapisnik opomenu.

- Imali ste dovoljno vremena, godinu dana da pripremite pitanja za svjedoka - upozorila je predsjednica vijeća Šišakovića.

Braniteljica okrivljenog i okrivljeni prigovorili su na cjelokupni iskaz svjedoka Hranja, smatrajući da je iskaz suprotan iskazu njegovog kolege Brlenića koji je bio već ranije saslušan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.