Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Šišaković opet tražio izuzeće DORH-a, javnosti, svih sudaca

Nakon ozljeda koje mu je nanio Šišaković, Matanić ima trajne ozljede mozga i ne može svjedočiti u sudskom postupku protiv Šišakovića te se nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu

Varaždin: Nastavak suđenja Dariu Šišakoviću osumnjičenom za pokušaj ubojstva Roberta Matanića
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
4 komentara

Danas je na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno suđenje Dariju Šišakoviću (30) koji je 19. ožujka 2015. godine u kaznionici Lepoglava pokušao ubiti Roberta Matanića, više puta udarivši ga utegom u glavu

Matanić je u zatvoru završio zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića.

POKUŠAO UBITI MATANIĆA Šišaković htio odgoditi, a onda i zatvoriti suđenje za medije...

Nakon ozljeda koje mu je nanio Šišaković, ima trajne ozljede mozga i ne može svjedočiti u sudskom postupku protiv Šišakovića te se nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Varaždin: Nastavak suđenja Dariu Šišakoviću osumnjičenom za pokušaj ubojstva Roberta Matanića | Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kao i za vrijeme prijašnjih rasprava, Šišaković je na početku zatražio izuzeće javnosti s obrazloženjem da prošle godine 30. siječnja, predsjednica vijeća nije dozvolila Zdenku Jarošu, prijatelju Srđana Mlađana prisustvovanje na raspravi. Šišaković smatra da onda ni novinari ne trebaju biti na raspravi jer su oni desna ruka državnog odvjetništva koje ih je pozvalo da neistinito izvještavaju. Šišaković je tražio i izuzeće predsjednice suda, predsjednice vijeća, sudaca porotnika, svih sudaca Županijskog suda i cijelog Županijskog državnog odvjetništva. Sud je odbio sve njegove zahtjeve za izuzećem.

SUĐENJE DARIJU ŠIŠAKOVIĆU Ubojicu bole kukovi pa je dobio povišen stolac: Sad mu je lakše

Šišaković je u vrijeme počinjenja kaznenog djela protiv Matanića u Kaznionici u Lepoglavi služio kaznu od 15 godina zbog ubojstva zagrebačke profesorice Dijane Ćulibrk. Šišakovića su na današnju raspravu doveli pravosudni policajci s lisicama na rukama i nogama iz Kaznionice u Glini, gdje je nakon kaznenog djela premješten.

Na današnjoj raspravi bit će saslušani pravosudni policajci Miroslav Hranj i Denis Vidman.

Šišaković zaradio i opomenu 

U kaznenom postupku protiv Šišakovića, tijekom gotovo tri sata saslušan je svjedok, pravosudni policajac Miroslav Hranj, koji je u vrijeme napada na Roberta Matanića zajedno s kolegom bio na Odjelu pojačanog nadzora u Kaznionici Lepoglava i vidio kako Šišaković nanosi udarce metalnim utegom Mataniću.

Ispitivanje svjedoka potrajalo je dugo, jer osim suda i tužiteljstva, svjedoku je pitanja postavljala i braniteljica okrivljenog, koja se i ponavljala u pitanjima na što je bila i upozorena. Velik broj pitanja koja su već bila postavljena svjedoku, ponovno je postavljao i sam okrivljeni Šišaković, koji je u više navrata upadao u riječ predsjednici vijeća, radi čega mu je i evidentirala u zapisnik opomenu.

- Imali ste dovoljno vremena, godinu dana da pripremite pitanja za svjedoka - upozorila je predsjednica vijeća Šišakovića.

Braniteljica okrivljenog i okrivljeni prigovorili su na cjelokupni iskaz svjedoka Hranja, smatrajući da je iskaz suprotan iskazu njegovog kolege Brlenića koji je bio već ranije saslušan.

Možda vas zanima i ovo:
Message