Obavijesti

News

Komentari 4

Sisku i Glini sedam mil. eura pomoći za obnovu: 'Radimo na revitalizaciji Banovine...'

Sisku i Glini sedam mil. eura  pomoći za obnovu: 'Radimo na revitalizaciji  Banovine...'

Od 2019. do 2022. vidljivo je kako se u Sisačko-moslavačkoj županiji povećava broj zaposlenih. Raste broj trgovačkih društava, kao i broj zaposlenih u obrtima, poručio je ministar Medved

VIDEO

Gradovi Sisak i Glina obratili su se ministarstvu graditeljstva za pomoć u saniranju katastrofalnih posljedica od potresa, a koje nisu u cijelosti prihvatljiv trošak iz Fonda solidarnosti EU, istaknula je državna tajnica Dunja Magaš, koja je bila na sjednici Vlade umjesto razriješenog Ivana Paladine. 

Grad Sisak, dodala je, zatražio je pomoć za obnovu zgrada javne namjene i infrastrukturu dok su Gradu Glini sredstva, između ostalog, potrebna za izgradnju stambenog fonda, obnovu i poboljšanje infrastrukture te obnovu zgrada javne namjene. 

Vlada im je stoga na današnjoj sjednici odobrila pomoć u iznosu sedam milijuna eura - četiri za Grad Sisak te tri milijuna za Grad Glinu. 

Ministar odlazi, ali veliki problemi obnove nam ostaju
Ministar odlazi, ali veliki problemi obnove nam ostaju

Aktivnosti oko poslijepotresne obnove

Ministar Tomo Medved izvijestio je kako su do sada uklonili 793 objekta, na što su utrošena 7,2 milijuna eura. Ugovorena je izgradnja 578 zamjenskih obiteljskih kuća sa 18 izvođača radova u iznosu od 75,92 milijuna eura.

- Do sada je obnovljeno 4119 obiteljskih kuća, a na današnji dan na 538 kuća se izvode radovi. Odobren je povrat sredstava za samoobnovu u iznosu 1,5 milijuna eura - naveo je dodavši kako se nastavlja izgradnja 20 višestambenih zgrada s 308 stanova. 

Sisačko-moslavačka županija je u suradnji s Vladom, nastavio je, obnovila 41 oštećeni objekt u vrijednosti 6,6 milijuna eura, a trenutno se obnavlja 40 objekata vrijednosti 67 milijuna eura.

Oporba: Odlazak Paladine neće ništa riješiti, Plenković je glavni problem koji koči obnovu
Oporba: Odlazak Paladine neće ništa riješiti, Plenković je glavni problem koji koči obnovu

- Podsjetit ću i na napor koji je uložen od strane Hrvatskih voda, do sada su uložile više od 13 milijuna eura, a planirano ulaganje u ovoj godini iznosi više od 73 milijuna eura. HEP je u cijelosti obnovio više od 300 trafostanica u iznosu 18 milijuna eura. U sektoru prometa utrošeno je 39 milijuna eura za sanaciju prometnica, mostova i klizišta, a u nastavku je izgradnja autoceste Lekenik-Sisak - rekao je i dodao kako je u sektoru obrazovanja obnovljeno 20 škola, u sektoru poljoprivrede odobreno je 157 korisnika za koje je odobren iznos veći od 4,5 milijuna eura. 

U sektoru kulturnih dobara odobreno je 60 programa, završena je i dokumentacija za obnovu 26 zaštićenih kulturnih dobara u središtu Petrinje i u narednim tjednima započet će konkretna obnova. 

Revitalizacija Banovine

Na kraju se osvrnuo na revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije. 

Obuljen o obnovi: 'Ne treba prebacivati krivicu'; Korlaet o dolasku Bačića: 'Treća sreća!'
Obuljen o obnovi: 'Ne treba prebacivati krivicu'; Korlaet o dolasku Bačića: 'Treća sreća!'

- Od 2019. do 2022. vidljivo je kako se povećava broj zaposlenih. 2019. bilo je zaposleno 40.271 ljudi, a 2022. godine 41.906. Broj trgovačkih društava povećao se za više od 200 ako promatramo 2020. i 2021., dakle s 2325 na 2536. Ukupan broj aktivnih obrta od 2020. do 2022. povećao se za 300, ukupan broj zaposlenih u obrtima  povećao se za 408 osoba. Isto tako, u 2021. ukupni prihodi poduzetnika na području Sisačko-moslavačke županije u odnosu na 2020. veći su za 23 posto i iznose 1,7 milijardi eura. Ovo su pokazatelji našeg zajedničkog napora Vlade i županije u svjetlu revitalizacije i obnove Banovine - poručio je Medved.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa