Obavijesti

News

Komentari 60

VIDEO Plenković: 'Uputio sam jedan prijedlog Milanoviću, a inflacija nije pojela rast plaća'

VIDEO Plenković: 'Uputio sam jedan prijedlog Milanoviću, a inflacija nije pojela rast plaća'

Za vrijeme mojeg mandata povećali smo prosječnu plaću za 67% posto, tj. 500 eura. Također, u krizama smo osigurali i plaće za zaposlene u privatnom sektoru, rekao je Andrej Plenković

VIDEO

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade bila je odluka o pribavljanju nefinancijske imovine Ministarstva zdravstva nabavom dva plovila - mobilne brodice ljekarne s medicinskom i uredskom opremom i softverom, iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2026.

Na sjednici Vlade je i Godišnje izvješće o radu Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2023., te izvješće o namjenskom trošenju sredstava za isplatu pomoći za opskrbu energijom ugroženih kupaca u 2023.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na početku sjednice govorio je Andrej Plenković.

- Za vrijeme mojeg mandata povećali smo prosječnu plaću za 67% posto, tj. 500 eura. Također, u krizama smo osigurali i plaće za zaposlene u privatnom sektoru. Netočna je teza opozicije i drugih da je inflacija pojela rast plaća. Nije točno, plaće su rasle duplo brže od cijena i one su rasle za 30 posto - rekao je Plenković.

- Trend smanjenja inflacije nam je 17. mjesec zaredom. Treba podsjetiti na našu politiku državnog intervencionizma, gdje smo ograničili cijene, a zadnji podaci govore o usporavanju rasta cijene i pića. Bili smo i u Bruxellesu. Mi kroz novi proračun za EU želimo konkurentniju i sigurniju Europu - dodao je.

Pregovori o vladi su se otegli i ne nude poboljšanja ni reforme
Pregovori o vladi su se otegli i ne nude poboljšanja ni reforme

Osvrnuo se i na sutrašnji Dan vatrogastva. 

- Donijeli smo novi zakon o vatrogastvu gdje smo naglasili da nam je bitan moderan i djelotvoran sustav, i donijet ćemo nove pravilnike. Mi smo u zadnjih 8 godina investirali nešto manje od 600 milijuna eura - rekao je.

- Danas sam uputio jedan prijedlog predsjedniku Republike, koji se odnosi na daljnje produljenje mandata, i to privremeno, aktualnom ravnatelju Sigurnosne obavještajne agencije Danijelu Markiću do postizanja dogovora o stalnom mandatu ravnatelja SOA-e, kako bi ona mogla normalno funkcionirati nakon 6. svibnja - naveo je u nastavku Plenković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.