Obavijesti

News

Komentari 264

Sjekirom ubio mamu: 'Pričao mi je da je u nekoj sekti, stalno je mislio da ga netko proganja...'

Sjekirom ubio mamu: 'Pričao mi je da je u nekoj sekti, stalno je mislio da ga netko proganja...'
3

Egon je malo prije 13 sati pozvonio na vrata susjeda preko puta i rekao im da mu mama leži mrtva u kući te da pozovu policiju. On je ostao ispred kuće i čekao ih

VIDEO

Vidio sam ga u utorak ujutro oko pola 9. Stajao je ispred kuće u kojoj je živio s mamom. Poslije sam ga vidio opet ispred kuće oko 13 sati. Tad nisam znao da ona zapravo leži doma ubijena, kaže jedan od Elezovićevih susjeda u Koranskoj ulici. Još se ne zna zašto je Egon Elezović (21) iz Osijeka u utorak prijepodne ubio svoju pomajku Nedu Elezović (55), s kojom je živio u Koranskoj ulici u Osijeku.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI

Pokretanje videa...

VV 09.12.2020. 01:16

Neslužbeno doznajemo da ju je ubio sjekirom. Neda i njen pokojni suprug Miro nisu mogli imati djece, pa su nekoliko godina nakon rata posvojili Egona, koji je od rođenja bio smješten u domu za nezbrinutu djecu. Za biološke roditelje nije znao. 

Iako je sve trebalo biti idilično, dječak nije imao sretno djetinjstvo, a ni sretan život, otkad se rodio. Egon je malo prije 13 sati pozvonio na vrata susjeda preko puta i rekao im da mu mama leži mrtva u kući te da pozovu policiju. On je ostao ispred kuće i dočekao policiju, koja ga je potom odvela u policijsku postaju. 

Imala je problem s alkoholom

Nekoliko sati trajao je očevid u njihovoj maloj kući. Policija je prvo trebala utvrditi je li riječ o nasilnoj smrti, a potom i uzeti sve tragove kako bi pronašla počinitelja.

- Neda je bila dobra žena, ali loša za sebe. Oduvijek je imala problema s alkoholom. Njen muž Miro bio je divan čovjek, požrtvovan. Kad su posvojili dijete, svi smo mislili da će se ona malo srediti. I je. Miro je jako volio tog dječaka. Ali kad je on umro, Neda je opet počela po starom. Puno je pila i ubrzo su došli iz centra za socijalnu skrb te joj oduzeli malog. Nije se ona mogla o njemu brinuti. Nije radila, živjela je od socijalne pomoći, pila je. Sve to nije bilo za dijete. Malog su smjestili u udomiteljsku obitelj u Ernestinovo i ondje je bio do punoljetnosti, ali je posjećivao pomajku; viđali smo ga kako dolazi - kažu nam susjedi iz Koranske ulice.

Pronađeno mrtvo tijelo žene u Osijeku, utvrđuje se je li riječ o nasilnoj smrti

Egon je u Ernestinovu išao u osnovnu školu i bio je odličan učenik. Njegovi prijatelji iz Ernestinova kažu kako su ga udomitelji odgajali vrlo strogo, pa tamo baš nije bio sretan. Upisao je gimnaziju, ali je ipak završio za konobara jer se želio zaposliti. Kad je napunio 18 godina, izašao je iz sustava socijalne skrbi pa se vratio pomajci. Ona je živjela u jednom dijelu kuće a on u drugom.

Zavadlav sucu: Ako me pustite na slobodu, bit ćete legenda! Popit ćemo kavu na Pjaci
Zavadlav sucu: Ako me pustite na slobodu, bit ćete legenda! Popit ćemo kavu na Pjaci

- Bio je ugodan mladić, lijepo odgojen. Imao je fine manire i bio je odličan konobar. Rekao bih da je bio i inteligentan jer je govorio tri jezika. Rekao mi je da se okušao i u poslovima u inozemstvu, radio je i na moru, u nekim lokalima i restoranima po Osijeku i okolici. Imao sam dojam da bi mogao daleko dogurati, a onda se nešto dogodilo s njim i postao je čudan. Često bi tražio da mu posudim novca. Govorio je da se učlanio u neku sektu. Nerijetko se kockao na automatima za sreću. Počeo je govoriti o teorijama urote, da ga netko proganja... Nisam znao što mu se događa u privatnom životu jer nije o tome govorio - kaže njegov bivši radni kolega dodajući kako ga nije vidio oko godinu dana.

Što se to dogodilo u utorak ili ranije što je nagnalo Egona da ubije pomajku Nedu, trenutno nije poznato. Nakon ispitivanja u policiji izveli su ga pred suca istrage.

Pronađeno mrtvo tijelo žene u Osijeku, utvrđuje se je li riječ o nasilnoj smrti

- To je baš strašno. Ona je pila, ali je prema njemu uvijek bila dobra. Bio sam kod nje nekoliko puta ove godine na kratko, i mali je isto bio tamo. Normalno smo svi razgovarali. Nisam imao dojam da se ne slažu. Čak je mali govorio da daje mami svaki dan 50 kuna, da ne bude gladna, jer je imala socijalnu pomoć. On je uvijek negdje nešto radio. Doduše, čuli smo da je povremeno znao imati ispade pa je dolazila policija. Nekoliko puta se skinuo gol pa hodao ulicom. Ali nikad nije bio agresivan - kaže Nedin prijatelj iz ulice dodajući kako ju je zadnji put vidio prije nekoliko dana u parku nedaleko od njihove kuće. 

Ona se nije baš družila sa susjedima, ali je znala tako prošetati do parka. Osječka policija izvijestila je kako je 21-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo ubojstva, a prema članku 110. kaznenog zakona, prijeti mu kazna od najmanje pet godina zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 264
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk