Obavijesti

News

Komentari 52

Sjever Hrvatske pogodilo jako olujno nevrijeme: Padala i tuča!

Sjever Hrvatske pogodilo jako olujno nevrijeme: Padala i tuča!
4

Crni oblaci nadvili su se nad Varaždinom i Novim Marofom, a nakratko je pala i tuča popraćenim jakim vjetrom. Pljusak i grmljavina obrušili su se i na Zagreb gdje su ispred KBC Dubrava uništili šatore koji služe za trijažu

VIDEO

Sjever Hrvatske nešto prije 15 sati danas zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno tučom i jakim naletima vjetra. Crni oblaci nadvili su se nad Varaždinom i Novim Marofom, a nakratko je pala i tuča popraćenim jakim vjetrom.

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme diljem Hrvatske

Pokretanje videa...

01:49

Vrijeme se nad Varaždinom stabiliziralo, no idućih par sati može biti jačih proloma oblaka, grmljavine pa čak i tuče, kako se nevrijeme giba prema središnjoj Hrvatskoj. Tako pokazuju i radarske snimke.

POGLEDAJTE VIDEO: Tuča u Novom Marofu

Kako javlja Istramet, na području Varaždina u posljednjih sat vremena udarilo je 2000 munja.

Pljusak i grmljavina obrušili su se i na Zagreb gdje su ispred KB Dubrava uništili šatore koji služe za trijažu.

POGLEDAJTE VIDEO: Čitatelji 24sata poslali su nam snimke nevremena

Pokretanje videa...

01:27

Kako je najavio Državni hidrometeorološki zavod, sredinom dana lokalno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, ponegdje moguće i izraženijih. 

Zbog nevremena zagrebački vatrogasci morali su na Jakuševac gdje je vjetar odnio komad lima, a u Španskom su intervenirali zbog grane na ulici. U Varaždinu je vjetar na više mjesta srušio stabla, a vatrgoasci su iz podruma jedne obiteljske kuće ispumpavali vodu.

POGLEDAJTE VIDEO: Pljusak u Zagrebu

Pokretanje videa...

01:23

Hrvatska danas

Na kopnu promjenjivo oblačno, lokalno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, ponegdje moguće i izraženijih. Duž obale će prevladavati sunčano, osobito u Dalmaciji, tek rijetko uz umjeren popodnevni razvoj oblaka. Vjetar većinom slab, na istoku i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će bura okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša temperatura između 18 i 21, na Jadranu od 21 do 24 °C.

Promjenjivo, za detaljnu prognozu 'škakljivo'

U posljednjem će svibanjskome tjednu vrijeme biti promjenjivo, uz dosta sunčanih sati, posebice na Jadranu, ali u kopnenom području i gotovo svakodnevnu mogućnost za ponegdje malo kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Temperatura zraka bit će oko prosječne za doba godine, pa  i malo niža, a osjećaju svježine pridonosit će i povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu gdjekad i jaka bura i tramontana.

U drugoj polovini tjedna povećava se vjerojatnost za malo stabilnije i manje vjetrovito vrijeme, pa je Marko Vučetić, dipl. ing. iz Službe za agrometeorologiju DHMZ-a u "Plodovima zemlje" preporučio da se odluka o košnji livada i pripremu sijena donese sredinom tjedna, a i : "Zaštitna prskanja u vinogradima, voćnjacima i povrtnjacima planirajte u drugoj polovini tjedna", piše HRT.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"