News

Komentari 1

Skandal na natjecanju: Preko 40 deva diskvalificirano s natjecanja zbog botoksa usana

Skandal na natjecanju: Preko 40 deva diskvalificirano s natjecanja zbog botoksa usana

Devama su ubrizgavali botoks, face lifting i hormone za jačanje mišića kako bi bile najljepše na natjecanju ljepote. Uzgajivači su se natjecali za 42 milijuna kuna

Više od 40 deva je diskvalificirano s natjecanja ljepote nakon što je otkriveno da su im ubrizgavali botoks, face lifting i hormone za jačanje mišića.

Ljepotice su izvučene u jednom od najvećih obračuna ikad na Abdulaziz festivalu deva gdje se uzgajivački takmiče za oko 49 milijuna funti, odnosno oko 42 milijuna kuna novčane nagrade, javlja Daily Mail.

Sudci festivala kazali su kako se ove godine koriste specijalizirane i napredne tehnologije za otkrivanje ugriza i uvlačenja.

Varalice koriste kozmetičke procedure da prevare sudce koji daju nagradu na osnovu oblika glave, vrata, grba i držanja. Ove godine je otkriveno da je desetak uzgajivača istezala usne i nos devama, koristili hormone za jačanje mišića, botoks u usne kako bi ih povećali, napuhali dijelove tijela gumenim trakama i koristili filtere za opuštanje lica.

- Klub želi zaustaviti sva petljanja i lažna uljepšavanja deva - priopćili su. Dodaju kako će organizatori uvesti i stroge kazne kako bi kaznili manipulatore.

Osim što je to nepravedno prema drugim uzgajivačima, rizik je i da deve budu ozlijeđene.

Stotine tisuća Saudijaca sudjeluje festivalu kraljevskih deva koji također uključuje utrke, rasprodaje i druge svečanosti. Održava se i aukcija na kojoj vrhunske deve mogu donijeti milijune.

Ondje se nalazi i šator za degustaciju devinog mlijeka i razgledavanje od devine dlake.

Najčitaniji članci