News

Komentari 7

Škare Ožbolt: Gradnja stadiona Maksimir ne smije biti financirana javnim sredstvima

Škare Ožbolt: Gradnja stadiona Maksimir ne smije biti financirana javnim sredstvima

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt navela je u da GNK Dinamo i Zagrepčanima treba novi stadion na tradicionalnoj lokaciji, no da se on ne bi trebao financirati iz javnih sredstava

Škare Ožbolt u priopćenju je, navela kako je stadion u Maksimiru tema uoči svakih lokalnih izbora, no da nakon izbora sva obećanja padaju u vodu, i to se ponavlja posljednjih 20 godina. 

Ističe da Zagrebu svakako treba novi stadion, s obzirom na stanje postojećeg.

"Previše je novca ulupano u Maksimirski stadion, (gotovo 1 milijardu kuna u proteklih 20 godina), a stanje stadiona je sve gore. Velika oštećenja prouzročio je i prošlogodišnji potres, pa je tako istočna tribina dobila crvenu naljepnicu“, kaže Škare Ožbolt.

Dinamo treba biti jedini investitor svog stadiona

Smatra da se novi stadion ne bi trebao financirati iz javnih sredstava.

„Dovoljno je da ulog Grada bude zemljište na kojem će se stadion graditi na postojećoj lokaciji", kaže kandidatkinja za gradonačelnicu Škare Ožbolt.

Napominje da se u proces odlučivanja o budućnosti stadiona treba uključiti stručnjake za to područje te koristiti inozemna iskustva u izgradnji stadionske infrastrukture.

Prema planu koji je iznijela, podrazumijeva se da Grad ostane vlasnik zemljišta na kojem bi se gradio stadion, ali da se da na korištenje GNK Dinamo na 99 godina, s obavezom građenja novog stadiona.  

„Lokacija stadiona ostaje ne promijenjena, odnosno gradit će se  na postojećoj lokaciji Maksimirska cesta 128, kč171/1 k.o.Peščenica“, kazala je Škare Ožbolt.

Prema njenom planu, projekt bi se odvijao u tri faze, a rok završetka projekta je tri godine od formiranja nove gradske vlasti u Gradu Zagrebu.

Škare Ožbolt također smatra da bi se GNK Dinamo iz sadašnje udruge građana trebao preoblikovati u sportsko dioničko društvo, što mu današnje zakonske odredbe omogućuju. Međutim ističe da o tome moraju odlučivati tijela sadašnje udruge Dinamo.

„Protiv sam „privatizacije“ u kojoj Grad preuzima nekakav značajniji udjel jer u Hrvatskoj imamo negativna iskustva, kao što je to u drugom po veličini gradu u Hrvatskoj. Ako se članovi udruge odluče na preoblikovanje u d.d., to mora biti odluka motivirana privlačenjem kvalitetnih investitora u Klub“, rekla je Škare Ožbolt, dodavši kako vjeruje da Dinamo čeka 'svijetla budućnost', ukoliko politika potpuno „odmakne prste“ s Dinama i nogometa u cjelini.

Grad treba biti potpora Dinamu, ali nogometašima, navijačima i nogometnim djelatnicima ne treba se miješati u posao, zaključila je.

 

Najčitaniji članci