News

Komentari 2

Škare Ožbolt podnijela je tužbu protiv Filipovića zbog klevete

Škare Ožbolt podnijela je tužbu protiv Filipovića zbog klevete

Škare Ožbolt je istaknula kako je podnijela i prijavu zbog telefonske ankete u kojoj se građane, koji kažu da će glasati za nju, suočava s bezočnim lažima o njoj

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt u srijedu je sudu predala privatnu tužbu protiv HDZ-ova kandidata Davora Filipovića, kojega tereti zbog klevetanja i širenja laži.

Škare Ožbolt je ispred Kaznenog suda novinarima izjavila kako je odlučila pokrenuti kazneni postupak podnošenjem privatne tužbe protiv Filipovića, "iz razloga što je platio daljnje širenje svojih laži na Facebooku". 

"Naime, Filipović je nekoliko puta izjavio kako sam na sučeljavanju izjavila da ću podržati Tomislava Tomaševića u drugom krugu. Takvu izjavu je još platio kako bi takva laž došla do što većeg broja ljudi. Prema statistici i prema onome što sam vidjela na Facebooku, poslao je to na 500.000 do milijun ljudi u Zagrebu", rekla je.

Naglasila je kako je riječ o kleveti bez obzira što traje kampanja i bez obzira što se svakojake riječi izgovaraju, jer je to nedopušten način komuniciranja te pokušaj utjecaja na birače.

Zagreb: Škare Ožbolt predala Kaznenom sudu tužbu protiv Davora Filipovića

"Ovo se još nije dogodilo da se u vrijeme kampanje podnosi tužba za klevetu. Ja sam to učinila zato što je Davor Filipović svojim ponašanjem potpuno zaprljao ovu kampanju ne govoreći o svom programu, jer očito je njegov jedini program tvornica cjepiva, drugog programa nema", poručila je Škare Ožbolt.

Navela je kako ju je jučer nazvala jedna žena koja navodi da su ju zvali anketari sa skrivenog broja, zbog čega je kandidatkinja za gradonačelnicu podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Škare Ožbolt je istaknula kako je podnijela i prijavu zbog telefonske ankete u kojoj se građane, koji kažu da će glasati za nju, suočava s bezočnim lažima o njoj.

Zagreb: Škare Ožbolt predala Kaznenom sudu tužbu protiv Davora Filipovića

"Teze koje se iznose u takvoj telefonskoj kampanji su iste one koje o meni širi Filipović", zaključila je.

Najčitaniji članci