News

Komentari 49

Skočio 'iz fore' sa Šibenskog mosta? Prevezli ga u bolnicu

Skočio 'iz fore' sa Šibenskog mosta? Prevezli ga u bolnicu

I dalje traje trajala medicinska obrada. Težina njegovih ozljeda trenutno nije poznata, a službena je procjena policije da mu nasreću život nije ugrožen

Muškarac (33) pravim je čudom preživio suludi skok sa Šibenskog mosta. Uz njega je tada bio prijatelj, a policija tek istražuje je li ga on odgovarao od skoka ili ga je snimao mobitelom.

Šibenska policija dobila je dojavu u 9.14 sati. Uznemireni građani javili kako se muškarac sa sredine mosta, visokog 40 metara, sunovratio u more.

- Sjedili su na zidiću parkinga neko vrijeme i pričali neke gluposti. Onda je jedan od njih rekao da će ići skočiti s mosta - ispričali su očevici za Šibenski portal. Navodno je pokušao doskočiti na noge, no pao je na prsa. Uspio se nekako plutajući dočepati obale, Ukrcali su ga na brod pomorske policije i bio je pri svijesti dok su ga vozili u šibensku bolnicu. Navodno nije osjećao noge.

I dalje traje trajala medicinska obrada. Težina njegovih ozljeda trenutno nije poznata, a službena je procjena policije da mu nasreću život nije ugrožen.

- Ne radi se o pokušaju samoubojstva, niti je 33-godišnjaka itko prisilio na skok. Sve upućuje da se na skok odlučio iz avanturizma - rekla nam je glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor. Kako neslužbeno doznajemo, 33-godišnjak nije turist već je domaći kojem su bila poznata pravila ponašanja na mostu. Naime, armiranobetonski lučni most preko Šibenskog zaljeva previsok je za skokove kakvi se izvode, primjerice, s dvostruko nižeg Starog mosta u Mostaru. Šibenski s obje strane ima nogostupe, ali je preko njega zabranjeno pješačiti.

Međutim, za avanturiste postoji opcija sigurnog skoka, bungee jump, tijekom kojeg su elastičnim konopima vezani za noge. No, izgleda da 33-godišnjem avanturistu to nije bilo dovoljno. Istraga će pokazati je li skakač bio pod utjecajem alkohola ili droga.

Najčitaniji članci