Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

'Škole odlučuju, no preporuka je da škola počne 16. siječnja'

Podsjetimo, prema odluci Ministarstva nastava je u drugom polugodištu trebala početi 12. siječnja, ali ne i za djecu koja idu na skijanje pa su ona ima opravdan izostanak do 16. siječnja

Foto: PIXSELL
20 komentara

Pavo Barišić, ministar obrazovanja poslao je preporuku školama da samostalno donesu odluku prema kojima bi drugo polugodište umjesto u četvrtak 12. siječnja počelo u ponedjeljak 16. siječnja. Podsjetimo, prema odluci Ministarstva nastava je u drugom polugodištu trebala početi 12. siječnja, ali ne i za djecu koja idu na skijanje pa su ona ima opravdan izostanak do 16. siječnja. Neke su se škole pobunile, a reagirali su i roditelji. Ministarstvo je zato donijelo novu odluku.
- Ministarstvu se javljaju škole čiji osnivači nisu pokrenuli zahtjev za drukčijim trajanjem zadnjeg tjedna zimskoga odmora. Poštujući načelo autonomije škola, upućujemo na mogućnost donošenja odluke o nenastavnim danima 12. i 13. siječnja, stoji u preporuci ministra, kojom daje mogućnost školskim odborima da samostalno donesu odluku prema kojima bi drugo polugodište umjesto u četvrtak 12. siječnja počelo u ponedjeljak 16. siječnja. Škole su o svojim odlukama dužne obavijestiti roditelje i učenike. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message