Obavijesti

News

Komentari 147

Škoro je Domovinskom pokretu 'posudio' milijun kuna. Oni će mu vratiti novac - iz proračuna!

Škoro je Domovinskom pokretu 'posudio' milijun kuna. Oni će mu vratiti novac - iz proračuna!

Kao građanin Škoro može donirati do 30.000 kuna. Zato je listi kojoj je na čelu posudio svojih milijun kuna. Lista mu taj novac mora vratiti, ali da bi to mogli, moraju prvo ući u Sabor...

VIDEO

Stavio sam milijun kuna unutra, nadam se da ćemo moći to vratiti natrag.  

Odgovorio je to na novinarsko pitanje Miroslav Škoro upitan tko su mu najveći donatori kampanje. Poručio je da je on sam najveći donator i da će za izbore potrošiti oko dva milijuna kuna.

POGLEDAJTE VIDEO: Škoro u Vukovaru

Pokretanje videa...

škoro u osijeku 06:10


No Škoro ipak nije dao stranci kojoj je na čelu tako izdašnu donaciju. Nego pozajmicu. Koju će mu stranka morati vratiti nakon izbora.
Zakon zabranjuje donacije strankama veće od 30.000 kuna za građane, te više od 200.000 kuna za tvrtke, obrte i ostale pravne osobe. Kako su nam objasnili u Državnom izbornom povjerenstvu, to se odnosi i na predsjednika stranke i osnivače. Baš nitko ne može u kampanji donirati više. Zato smo i pitali Škoru kako je dao milijun kuna?

Okreću novac: Škoro se na račun politike više sluša u inozemstvu
Okreću novac: Škoro se na račun politike više sluša u inozemstvu


- Svi troškovi financiranja izborne kampanje, kao i donacije te pozajmice bit će transparentno prikazani u izvješću o financiranju izborne promidžbe. Miroslav Škoro je sa svojeg privatnog štednog računa pozajmio Domovinskom pokretu milijun kuna, kojim Domovinski pokret s ostalim koalicijskim partnerima sufinancira izbornu promidžbu. Pozajmicu će stranka po dospijeću vratiti. Istovremeno je Miroslav Škoro kao fizička osoba uplatio donaciju od 30.000 kuna, što je i maksimalni propisani iznos za donacije od strane fizičkih osoba - odgovorila nam je Marja Čolak, voditeljica odnosa s javnošću Domovinskog pokreta.

Prije tri mjeseca je Miroslav Škoro nakon kritike u javnosti objavio svoju imovinsku karticu. Tamo je pobrojio nekretnine, udjele u tvrtkama, godišnja primanja, ali nije naveo da ni on ni supruga imaju ušteđenu ni kunu.
Ta objava je bila dobra volja, ne podliježe zakonskoj obvezi po jasnim pravilima. Ako postane zastupnik, morat će objaviti i iznos štednje te automobile koje imaju, što također nije uradio u neformalnoj objavi u ožujku.

Škoro: Kažu da sam pobjegulja, ustaša, crnokošuljaš, tamburaš i sad su mi pokazali srednji prst
Škoro: Kažu da sam pobjegulja, ustaša,  crnokošuljaš, tamburaš i sad su mi pokazali srednji prst


Kako će tek osnovana stranka vratiti novac svojem predsjedniku? Pa iz proračuna. Svi oni koji dobiju zastupnike u Saboru imaju pravo na nadoknadu troškova. Nakon izbora prije četiri godine iz proračuna je isplaćeno strankama i listama više od 20,5 milijuna kuna. Točno 135.000 za svakog zastupnika/cu. Domovinski pokret, bez koalicijskih partnera, tako treba oko osam zastupnika da bi vratio pozajmicu. Iznos koji će se i ove godine isplaćivati bit će približno sličan onome iz 2016. godine. Na nižu naknadu imaju i oni koji prijeđu izborni prag, a ne dobiju zastupnika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1