Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
22 komentara

Škoro: 'Nisam bio na utakmici, ali zato je bila moja pjesma!'

Miro Bulj u svom rodnom kraju navija za prosperitet, dok Božo Petrov današnji nedolazak u Sabor opravdava riječima: 'Treba dati na važnosti osobi koja je bitna za Hrvatsku, kao što je Veselica.'

Sinj: Otkrivanju biste Veselice nazočili Miro Bulj, Miroslav Škoro i Božo Petrov
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
22 komentara

Mostovci Miro Bulj i Božo Petrov u društvu predsjedničkog kandidata Miroslava Škore došli su na otkrivanje biste Marku Veselici. Bulj je rekao kako se Veselica borio i izborio za hrvatsku demokraciju, a Miroslav Škoro istaknuo kako je riječ o velikom hrvatskom čovjeku, domoljubu i mučeniku.

Bulj je novinarima izjavio kako su Sinjani ponosni na Marka Veselicu koji se borio i izborio za demokraciju koju danas imamo u Hrvatskoj, ističući kako moramo slijediti njegov trag te da Sinj i Cetinski kraj dobiju razvoj i prosperitet, a obećani projekti konačno se počnu realizirati.

 - Kao Sinjanin iznimno sam ponosan što će biti kamen temeljac hrvatske moderne države i što Marko Veselica ima svoju bistu. Sinj i Cetinska krajina vape za projektima koje vladajući obećaju svaki predizborni ciklus, od prometnica do neriješenih problema navodnjavanja sinjskog polja, do kućanstava koja nemaju vodoopskrbu. Sve što je premijer obećao na splitskoj sjednici ništa od toga nije napravljeno - istaknuo je.

Novinare je zanimalo zašto traži izbore u Sinju, na što je Bulj odgovorio da je u tom gradu specifična situacija jer se ne zna tko je većina, a tko manjina, gradska izvršna vlast apsolutno nema nikakvih projekata za koje bi se on trebao boriti kao saborski zastupnik, zbog čega očekuje da se to riješi.

Čelnik Mosta Božo Petrov je, upitan zašto nije u Saboru, rekao kako se u svakoj prilici treba dati na važnosti osobi koja je bitna za Hrvatsku, kao što je Marko Veselica.

 Na pitanje hoće li doći do izvanrednih izbora odgovorio je da su se "takvih igrokaza nagledali".

- Koliko se ja mogu sjetiti, ovima iz HNS- a koji danas postavljaju zahtjeve, nisam vidio taj zahtjev kada su ulazili u Vladu. Oni su se bavili državnim tvrtkama, a sada godinu dana pred izbore pokušavaju steći neki politički poen i zato su sve to samo igrokazi. Mi smo onda kada je Plenković razriješio naše ministre govorili da je za sve građane najpoštenije da se raspišu izbori, jer sigurno građani nisu glasovali da HNS i HDZ idu u koaliciju. Očito se Plenković boji ne samo referenduma, nego i izbora i ima razloga zašto - zaključio je Petrov.

Škoro je novinarima izjavio kako je Marko Veselica zaslužio da se na otkrivanju njegove biste u Sinju okupi državni vrh, ističući kako podupire njegov život, lik, djelo i rad.

Upitan je li bio na sinoćnjoj utakmici između hrvatske i mađarske reprezentacije u Splitu odgovorio je kako je bila njegova pjesma.

Naglasio je i kako apsolutno podupire zahtjeve prosvjetara za većom plaćom, jer smatra kako novca u proračunu ima dovoljno, ali ga se treba dobro rasporediti.

(aš)

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message