Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slučajno je iščupao semafor: 'Noćas sam baš loše spavao...'

Duga Resa: Stupovi i dijelovi semafora su s kamiona počeli padati po automobilima, prometnici i nogostupu. Srećom u nesvakidašnjoj nesreći nitko nije stradao

Foto: Radio Mrežnica
66 komentara

Kamion s podignutom dizalicom, dugoreške građevinske tvrtke u ponedjeljak ujutro je oko 7 sati zapeo za semaforsku konstrukciju i signalizaciju u naselju Curak na cesti prema Senju, na ulazu u Duga Resu. Konstrukcija semafora se otgrnula i zapela za kamion u vožnji, a da vozač (56) to nije niti primijetio. Nakon nekoliko trenutaka stupovi i dijelovi semafora su sa kamiona počeli padati po automobilima, prometnici i nogostupu. Jedan dio semafora pao je na Mazdu koja se vozila iza kamiona i razbio joj zadnje vjetrobransko staklo, dok se nosivi stup semafora otkotrljao tridesetak metara dalje i udario u prednji kraj Golfa, parkiranog na hotelskom pakiralištu. Srećom, u nesvakidašnjoj nesreći nitko nije stradao, već je nastala materijalna šteta. 

Vozač je nakon nesreće bio u potpunom šoku, a za Radio Mrežnicu je ispričao da je malo prije nezgode na kamion ukrcan radni stroj, a kolege su u žurbi zaboravili spustiti dizalicu. 

'Noćas sam loše spavao, padala je kiša, sav sam nikakav...'

- Što da vam kažem, grozno! Ovi koji su ga ukrcali žurili su, eto, dizalica nije spuštena, i vidite, zlo se dogodilo!  Noćas sam loše spavao, padala je kiša, sav sam nikakav, vjerujte mi, ovo mi je šok, ne znam što bi rekao. Hvala Bogu da nema žrtava - utučeno je govorio vozač dodajući da je svjestan da je sve moglo završiti i puno gore jer u to vrijeme djeca idu u školu i promet je pojačan.

Dodao je i da u prvom trenutku uopće nije osjetio da je zapeo za semafor. 

- Kamio se počeo ljuljati, lijevo-desno, zanositi me i tada su počeli padati dijelovi - govori vozač.   

Materijalna šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna

Obavljenim očevidom je utvrđeno da je u prometnoj nesreću sudjelovao kamion karlovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao vozač (56), a koji je zbog nepropisno pričvršćene hidraulične dizalice na kamionu, njome zapeo za prometnu signalizaciju i prometni displej znak koji su u padu oštetili dva automobila na kojima je nastala materijalna šteta. 

- U prometnoj nesreći nije nitko ozlijeđen. Materijalna šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, a sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama vozaču je uručeno izviješće o počinjenom prekršaju -  kazala je Senka Staroveški, policijska službenica za odnose s javnošću PU karlovačke. 

Možda vas zanima i ovo:
Message