Obavijesti

News

Komentari 43

HDZ: 'Čujemo da će Tomašević skupljati otpad s radnicima, postao je jači i od Bandića'

HDZ: 'Čujemo da će Tomašević skupljati otpad s radnicima, postao je jači i od Bandića'

Za pretpostaviti je da će glavna tema zastupnika na aktualnom satu današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine biti problem radnika Čistoće te njihov štrajk koji je ušao u četvrti dan

VIDEO

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je na razgovoru s radnicima pa će nam se pridružiti tijekom sjednice, poručio je na početku sjednice predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović. 

A upravo će štrajk radnika Čistoće, koji je ušao u četvrti dan, vjerojatno će biti glavna tema zastupnika na aktualnom satu i u "rešetanju" gradske vlasti. 

Zastupnici su imali prigovor na Klisovića što u zapisnik s prošle sjednice nije stavio neprimjeren rječnik koji je koristio Tomašević prema zastupnicima, a i što tada kao predsjednik Skupštine nije reagirao. Tražili su stanku kako bi se zapisnik doradio, Renato Petek tražio je da se u njemu citiraju riječi koje je Tomašević izgovorio, ali većina ga nije prihvatila.  

- Nad činjenicama i onime što se uistinu dogodilo u ovom Domu se vrši institucionalno nasilje - poručio je Trpimir Goluža iz Kluba Mosta, a nezavisna Gordana Rusak za govornicu je stala s transparentom oko vrata na kojem je piše "Zagreb = Pyongyang, Zagreb = Napulj."

FOTO Zagreb čeka odvoz smeća koje se nagomilalo zbog štrajka
FOTO Zagreb čeka odvoz smeća koje se nagomilalo zbog štrajka

Klisović je odobrio stanku u trajanju pola sata. Kada su se vratili u klupe nastavili su s raspravom o utvrđivanju dnevnog reda, no stanku je zatražio Klub HDZ-a i HSLS-a. 

- Smatramo da točka koju mi predlažemo da ide po hitnom postupku najvažnija točka. želimo s time upoznati i medije - rekao je Mislav Herman, a Klisović odobrio novu stanku u trajanju od pola sata.

HDZ-ovci, koji traže da se na dnevni red i to po hitnom postupku kao prva točka stavi izvještaj o prikupljanju otpada i situaciji u Čistoći, su se potom obratili medijima.

- Želimo da nam se gradonačelnik obrati, da nam kaže kakva je situacija u Čistoći, kakav je dogovor postignut i kada će krenuti micanje otpada sa zagrebačkih ulica. Tražimo i da nam se podnese zdravstveni izvještaj, građani su počeli prijavljivati štakore, koji su se počeli okupljati oko smeća, a koje stoji već četiri dana. Samo nas je dragi Bog spasio da smo u siječnju, a ne lipnju, srpnju ili kolovozu kada bi zdravstvena ugroza bila daleko veća - poručio je Herman dodavši kako su gradonačelnika četiri dana upozoravali da bi se trebao uključiti osobno u razgovore s radnicima, što je tek sad učinio. 

- Zagrebački HDZ nikada nije bio niti će biti faktor nestabilnosti. Mi smo sve ove dane pozivali na smirivanje strasti. Čujemo da je dogovor postignut i da će gradonačelnik krenuti u sakupljanje smeća zajedno s radnicima Čistoće. Danima je govorio da on nije kao Bandić, ali ja se ne sjećam da je pokojni Bandić ikada skupljao otpad s radnicima, tako da mislim da je na ovaj način postao i jači od Bandića - kazao je HDZ-ov zastupnik dodavši kako u ovoj situaciji nije ni loše da Tomašević bude malo poput svog prethodnika.

- Nije baš sve loše što je Bandić radio, nisam sada njegov odvjetnik, ali u ovoj situaciji mislim da pokojni Bandić ne bi dozvolio da do ovog dođe. Tomašević, koji je došao kao zeleni aktivist i ultra ljevičar koji se brine za radnička prava, je u svega dvije godine postao najveći neprijatelj istih tih radnika. Danas je sjeo s njima i vidite da nije trebalo puno, samo je trebalo prevladati vlastitu taštinu i sjesti s onima koje vodiš i koji za tebe rade - istaknuo je.

Predsjednik sindikata: 'Radnici Čistoće prekidaju štrajk, sve su dogovorili s Tomaševićem'
Predsjednik sindikata: 'Radnici Čistoće prekidaju štrajk, sve su dogovorili s Tomaševićem'

Njegov stranački kolega Mario Župan dodao je kako treba istražiti kako su tri radnika Čistoće u petak dobila otkaz ako je šef Davor Vić od utorka do nedjelje bio na putu u Londonu.

- Dakle, nije tražio ni očitovanje niti je razgovarao s njima već otkaz po kratkom postupku, diktatura i cenzura - rekao je podsjetivši kako Vić dobiva 5000 kuna samo naknade uz plaću, što je čitava plaća radnika Čistoće.

- Dragi građani, ako ova koalicija potpiše sporazum na nacionalnoj razini za iduće parlamentarne izbore, to vam je to što će vam se nuditi. Ovako funkcionira ova koalicija i ovo je ono što će vam se nuditi na parlamentarnim izborima - naglasio je.

Uskoro više...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke