Obavijesti

News

Komentari 368

Škveranima dao nogu i planira zaposliti strance, njih čak 4500

Škveranima dao nogu i planira zaposliti strance, njih čak 4500
1

Brodosplit uz ugovorene poslove planira ući na tržište Južne Amerike, a ne uspiju li naći radnike u Hrvatskoj, morat će uzeti strance. Zato su i tražili dozvole od HZZ-a

VIDEO

Vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak od Zavoda za zapošljavanje zatražio je 4500 dozvola za strane radnike. U škveru trenutačno radi 2000 radnika, a ta brojka za sada odgovara potrebama u proizvodnji. 

No, iduće godine očekuje se porast proizvodnje jer su ugovorene gradnje riječnog kruzera od 106 metara za ruskog naručitelja te osam plovila za vlastitu flotu - dva kontejnerska broda, pet jedrenjaka i jedna jahta.

Planiraju ući na tržište Južne Amerike gdje se ugovara gradnja barži, a tu su i razne konstrukcije u energetici i na platformama. 

- Naravno da ćemo prvo tražiti radnike na domaćem tržištu, ali u slučaju da ih ne pronađemo, uzimat ćemo strance jer si ne možemo dozvoliti da posla imamo, a da ih ne možemo realizirati - kazao nam je glasnogovornik Brodosplita, Frenki Laušić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako sada stvari stoje, osim ovih 2000 radnika koji trenutačno rade, trebat će nam barem još toliko, kaže glasnogovornik Brodosplita, Frenki Laušić

Od 4500 traženih radnika najviše je zavarivača, čak 1500, dok je brodomontera, brodocjevara te brusača po 500 za svako zanimanje. Traže se i antikorozivci, električari, bravari, stolari, pjeskari, limari, skelari te izolateri. 

- Kako sada stvari stoje, osim ovih 2000 radnika koji trenutačno rade, trebat će nam barem još toliko - kazao nam je Laušić. 

Na Zavodu za zapošljavanje trenutačno najviše nedostaje zavarivača te brusača pa je najizglednije da će se upravo ti radnici morati uvoziti. 

Inače, prije restrukturiranja Brodosplita u toj je tvrtki radilo više od 3000 ljudi. Svi su dobili otkaz i otpremninu, a potom je na posao primljeno 2000 radnika, od čega će do kraja godine 1500 biti primljeno na neodređeno, a njih 500 ostat će angažirano na određeno vrijeme. 

Šegvić: Tu nema pameti. Ja odlazim iz ove države!


- Tu nema pameti. Zar o ovom potezu uopće treba što misliti?! Koliko samo ljudi nema posao, previše je gladnih i nezaposlenih u ovoj državi da bismo sad uvozili radnike. Ja odlazim iz ove države - kazao nam je Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita, koji se svojim potezima i upozoravanjem na, prema njegovu mišljenju, nepravilnosti tijekom restrukturiranja, najviše zamjerio Debeljaku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 368
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje