Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
510 komentara

Slabija posjećenost: Otišli su u Fatimu umjesto u Međugorje?

Deseci tisuća ljudi posjetili su Međugorje na 35. obljetnicu Gospinih ukazanja. Ipak, to je puno manje nego prošlih godina. Mnogi su slabiju posjećenost povezali s Papinim izjavama..

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
510 komentara

Unatoč neočitovanju Vatikana o međugorskom fenomenu i stalnom protivljenju mjesnog biskupa mons. Ratka Perića, broj hodočasnika stalno je rastao. Do ove godine.

- Ove godine u travnju počelo je obilježavanje sto godina od ukazanja Gospe u Fatimi. Očekivali smo kako će mnogo hodočasnika iz cijeloga svijeta u sljedećih godinu dana ići u Fatimu na ovu veliku obljetnicu - otkrio nam je jedan svećenik.

Mnogi su slabiju posjećenost povezali s Papinim izjavama o Međugorju, ali dobro upućeni kažu kako se Papa, tj. Crkva neće zalijetati u donošenju konačnog suda o međugorskom fenomenu, o kojem je posebno povjerenstvo, kao i Kongregacija za nauk vjere, dalo svoje mišljenje, ali se konačna odluka već godinama čeka.

Kardinal Vinko Puljić je prije dvije godine najavio kako uskoro očekuje odluku te je dodao kako se komisija ne protivi okupljanju hodočasnika u Međugorju.

Hodočasnici se ne uzbuđuju previše dok se čeka odluka.

- Oduvijek smo dolazili u Međugorje, a dolazit ćemo i dalje. Mnoge milosti zadobile smo ovdje - rekle su hodočasnice koje smo zatekli ispred crkve. Brojne priče mogu se čuti od međugorskih hodočasnika iz cijeloga svijeta. Psihička i tjelesna ozdravljenja, obraćenja, duhovni poziv, odvikavanje od svih vrsta ovisnosti...

- Siguran sam da će Papa reći nešto pozitivno, vjerujem u to i nadam se. On je pun Duha Svetoga. Uvijek se diže prašina za dobrim stvarima, pa tako i za njim i za Međugorjem - rekao nam je svojedobno jedan od šestero međugorskih vidjelaca Ivan Dragičević (51).

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message