Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Neartikulirani zvukovi': Dobio je kaznu jer je pjevao karaoke...

Vedran Oršoš (28) je osuđen u odsutnosti i mora platiti kaznu od 612 kuna i troškove postupka od 300 kuna: 'Nije točno da sam ispuštao neartikulirane zvukove nego sam pjevao'

Foto: Željko Rukavina/24sata
94 komentara

Tko pjeva ne misli zlo, rekao je Vedran Oršoš (28) iz romskog naselja u Drnju, a koji je nepravomoćno osuđen na koprivničkom Prekršajnom sudu zbog pjevanja, odnosno remećenja javnog reda i mira. 

O presudi koja je objavljena na oglasnoj ploči Vedran je doznao od nas. Osuđen je u odsutnosti jer se nije pojavio na suđenju. U presudi od 13. listopada stoji da je koprivnička policija protiv Vedrana podnijela optužni prijedlog 17. veljače ove godine jer 30. prosinca 2016. godine, 15 minuta poslije ponoći, u Vlaislavu narušavao javni red i mir glasno reproducirajući muziku te da je ispuštao neartikulirane zvukove pomoći “Karaoke Speakerboxa” marke Manta s pripadajućim mikrofonom.

Zbog navedenog prekršaja sud mu je izrekao novčanu kaznu od 612 kuna te je nakon pravomoćnosti presude dužan uz kaznu platiti i troškove postupka od 300 kuna. Pri određivanju kazne Vedranu je olakotna okolnost bila to što do sada nikad nije osuđivan.

Vedran se u četvrtak prisjetio sporne noći. Rekao je da su malo popili te da je policija došla u naselje zbog svađe dva susjeda, a ujedno su njega pokupili s njima i odveli na otrežnjenje u postaju. 

- Nije točno da sam ispuštao neartikulirane zvukove nego sam pjevao. Jedna pjesma kaže: ‘romska je tuga pregolema’ i zato se nekad malo opustimo uz piće i zapjevamo kako bismo zaboravili tugu i jad u kojem živimo - rekao je otac šestero djece, koji trenutačno radi na javnim radovima.

Rado se odazvao našem pozivu da nam zapjeva, a došli su ga ohrabriti i svi prijatelji iz sela, koji su rekli da bez njegovih karaoka nema prave fešte.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vedran iz Koprivnice osuđen je zbog pjevanja ispred svoje kuće! Mora platiti 600 kuna, a susjedi kažu: "'To nije pjevanje, to je revanje'" Više na http://bit.ly/2gU0OoY Reporter: Željko Rukavina

Posted by 24sata on 2. studenoga 2017
Možda vas zanima i ovo:
Message