Obavijesti

News

Komentari 16

Slike iz Sitnog Gornjeg: Školski kombi sletio s ceste, petero djece su prevezli u bolnicu

Slike iz Sitnog Gornjeg: Školski kombi sletio s ceste, petero djece su prevezli u bolnicu
5

U školskom kombiju koji je sletio s ceste bilo je petero djece, i vozač. Djeca su prevezena u bolnicu u Split

VIDEO

Oko 13:30 sati došlo je do prometne nesreće na cesti koja spaja Srinjine i Gornje Sitno. U školskom kombiju koji je sletio s ceste bilo je petero djece, i vozač. 

Djeca su prevezena u bolnicu u Split, prema prvim informacijama nema težih ozlijeda, ali još se čeka službena informacija od liječnika. Vozač nije zatražio liječničku pomoć.

- Nalazim se s učenicima i njihovim roditeljima u bolnici. Trenutno traje liječnička obrada, pri svijesti su. Malo se već i šalimo, hvala Bogu. Nadam se da će i ostatak nalaza bit ovako ohrabrujuć - rekla nam je potpredsjednica HDZ-a Split i ravnateljica Osnovne škole -Srinjine Zrinka Mužinić Bikić.

Mužinić Bikić komentirala je stanje prometnice na kojoj je danas došlo do prometne nesreće kada je vozač sa školskim kombijem u kojem se nalazilo petereo djece, sletio s ceste.

- U kombiju je bilo petero učenika, četvereo osmaša i jedna trećašica, koji su se vraćali kućama nakon nastave. Čula sam se s njihovim roditeljima i prve informacije su ohrabrujuće. Djeca su u šoku i na pregledima su, a ja sam na putu za bolnicu kako bih se i sama uvjerila u stanje djece - rekla je.

- Kontaktirala sam i gradonačelnika i direktora Prometa i sve bitne ustanove i nadležne institucije, vezano uz dosadašnje apele koje smo imali, a tiču se pristupnih cesta školi. Ovo je jedna od kritičnih pozicija, gdje nema zaštitne ograde, koja prema našem mišljenju bi tu trebala bit. Potporni zidovi su u lošem stanju, nadam se da će ovo svima poslužiti kao upozorenje na ono što se moglo dogoditi, a hvala Bogu nije - dodala je.

Komentirala je i kako je zadnji apel poslan prije dva mjeseca, te joj nije jasno kako je moguće da takva prometnica nema zaštitnu ogradu. 

"To je gorući problem, ja sam u ulozi predsjednice mjesnog odbora više puta slala dopise Gradu. Moj kolega iz Sitnoga isto i to ne samo po pitanju ograda nego i zbog lošeg stanja potpornih zidova i vertikalne signalizacije.

Nadam se da će se odnos Grada promijeniti na bolje jer danas je samo pukom srećom izbjegnuta tragedija i pitanje je vremena kada će se dogoditi neka nova. Nada se da će nadležni reagirati!", kazala je Mužinić Bikić za Dalmacija Danas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...