Obavijesti

News

Komentari 5

Sliško još čeka potvrđivanje optužnice, Petrača zovu na sud

Sliško još čeka potvrđivanje optužnice, Petrača zovu na sud
2

Hrvoju Petraču za prekršaj prijeti novčana kazna u protuvrijednosti od 50 do 200 DEM-a ili zatvor do 30 dana. Vjeko Sliško čeka potvrđivanje optužnice za nanošenje teških ozljeda

VIDEO

Pozivamo vas da kao okrivljenik pristupite ovom sudu na glavnu raspravu u prekršajnom postupku zbog prekršaja iz članka 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, stoji u pozivu Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu upućenom poduzetniku Hrvoju Petraču.

Na sudu bi se trebao pojaviti početkom travnja, no s obzirom na uputu Ministarstva pravosuđa da se do 1. travnja odgode sve rasprave koje nisu hitne, moguće da će odgoditi i ovu.

Riječ je o događaju iz listopada prošle godine kad je ispred hotela Esplanada došlo do fizičkog sukoba između Petrača i Vjeke Sliška mlađeg, sina Marka Sliška i nećaka pokojnog Vjeka Sliška, ubijenog na Cvjetnom trgu 2001. godine. Petrač je tad zadobio tešku ozljedu noge zbog koje je završio u bolnici.

Nakon kriminalističkog istraživanja zagrebačka policija podnijela je kaznenu prijavu protiv Vjeke Sliška zbog nanošenja teške tjelesne ozljede dok je Petrač prijavljen prekršajno zbog tučnjave na javnom mjestu. Za taj je prekršaj zakonom predviđena novčana kazna u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM-a (bivših njemačkih maraka) ili kazna zatvora do 30 dana.

Vjeko Sliško, pak, potvrđivanje optužnice čeka na slobodi. U istražnom zatvoru proveo je oko mjesec dana kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio kazneno djelo. Nakon što su svi svjedoci ispitani tražio je brisanje prijašnje kažnjivosti, za što je imao zakonsku osnovu. Time se izgubio i drugi razlog za zadržavanje te su Vjeku sredinom studenog pustili iz Remetinca.

Negira da je kriv za djelo za koje ga terete. Tvrdio je da je Petrača slučajno sreo ispred hotela i da je on njega prvi udario. Sliško je uzvratio, a nakon što je Petrač pao na pod, nastavio ga je udarati.

Sve je navodno snimljeno na kamerama videonadzora čije je snimke policija izuzela tijekom istraživanja. Također, vještačenje bi trebalo pokazati na koji je način Petrač zadobio ozljedu noge.

Kako bi saznali u kojoj je fazi postupak protiv Vjeke Sliška kontaktirali smo i njegova branitelja Milka Križanovića, no on nije imao komentara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je