Obavijesti

News

Komentari 69

Slomili mu vrat? 'Mogao je biti novi Kerum, bio je sposoban'

Slomili mu vrat? 'Mogao je biti novi Kerum, bio je sposoban'
1

Splitski poduzetnik čije su tijelo pronašli turisti u Makarskoj uz sebe nije imao nikakve dokumente niti je na ijelu imao nikakvih karakterističnih obilježja, identificirali su ga uz pomoć otisaka prstiju

VIDEO

Nakon tri dana policija je uspjela utvrditi identitet mrtvog muškarca nađenog na predjelu Vepric kraj Makarske. Kako doznajemo, riječ je o splitskom poduzetniku Željku S. (43).

No još ih čeka ogroman posao - moraju utvrditi kako je preminuo i kako se njegovo tijelo našlo u grmlju uz puteljak. Podsjetimo, makarska policija šturo je izvijestila da je grupa poljskih turista 22. kolovoza našla tijelo nepoznatog muškarca srednjih godina.

Imao ozljede lica i prsa

Uz sebe nije imao nikakve dokumente, a već prilikom prvog pregleda tijela dežurni liječnik Hitne pomoći iz Makarske posumnjao je da bi mogla biti riječ o nasilnoj smrti. Naime, na njegovu licu uočili su ozljede usta, odnosno čeljusti. Imao je tragove udaraca u prsa, a navodno mu je slomljen i kralježak vrata, pisala je Slobodna Dalmacija. Pokraj njega je nađen ručnik za plažu natopljen krvlju. Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu naredio je obdukciju kako bi utvrdili točne okolnosti i uzrok smrti.

Smrt je nastupila u noći između ponedjeljka i utorka, unutar nekoliko sati, dok je tijelo nađeno u utorak popodne. U blizini tijela nisu našli nikakve tragove krvi ni borbe, pa istražitelji pretpostavljaju da su muškarca usmrtili negdje drugdje i onda dovezli te bacili na nekadašnje odmorište. Sumnjalo se da je pao i u padu slomio vrat, no zbog nedostatka tragova u blizini mjesta događaja tu su mogućnost odbacili. Otklonili su i opciju da ga je možda udario neki automobil dok je hodao cestom te da se, onako ozlijeđen, dovukao do mjesta na kojem je nađen budući da na tijelu nije bilo vidljivih ozljeda donjih dijelova tijela, koje bi upućivale na takav udarac.

U trenutku pronalaska tijela policija je raspolagala s vrlo malo informacija. Znali su da je riječ o muškarcu starom od 45 do 55 godina, jače tjelesne građe i prosijede kraće kose. U trenutku pronalaska bio je odjeven u kratke hlače kao da je krenuo na plažu, majicu bez rukava, a na nogama je imao bijele čarape i lagane kožne cipele, tzv. mokasine, zbog čega su u prvi mah posumnjali da je riječ o stranom državljaninu.

Krenuo je na plažu?

Na tijelu nije imao nikakvih karakterističnih obilježja, poput tetovaža, madeža ili ožiljaka. Također, nije imao nikakav nakit ni sat, tek nešto sitno kuna u džepu hlača. Kao što je uobičajeno, policija je odmah krenula provjeravati osobe čiji je prijavljen nestanak, no vrlo brzo su utvrdili da među nestalima nema muškarca kojemu bi taj opis odgovarao.

Identificirali ga otiscima

Na kraju su ga identificirali uz pomoć otisaka prstiju.

Tragovi na tom puteljku zasad nisu dostatni da bi tužiteljstvo i policija i službeno proglasili slučaj ubojstvom, još postoji određena sumnja da je riječ o nesretnom slučaju. Iako, iskusni istražitelji drže kako je izgledno da je riječ o kaznenom djelu, pretpostavljaju da bi u pitanju moglo biti nekakvo utjerivanje dugova koje je pošlo po zlu.

- Pretjerali su, jedan udarac je dovoljan da vratni kralježak pukne, a ručnik je služio kako ne bi vozilo za transport umrljali krvlju - jedna je od operativnih premisa jer policija radi u tom smjeru unatoč manjku forenzičkih dokaza s mjesta događaja.

Život pun uspona i padova

Nestanak Željka S. inače je prijavljen tek u srijedu, obitelj se zabrinula i obavijestila policiju, tako su inspektori mogli usporediti otiske prstiju iz baze. Članovi obitelji su prepoznali muškarca, čiji je životni i poslovni put bio pun uspona i padova. Upravo zbog toga je u tijeku ispitivanje poznanika i rodbine, moguće da se u zamršenim odnosima u kojima je bio posljednjih 15-20 godina krije i potencijalni motiv, ako je uopće u pitanju zločin.

Blistava budućnost

- Mogao je postati novi Kerum - kazali su nam mještani iz sela u Dalmatinskoj zagori odakle je Željko S. podrijetlom, koji se doslovno obogatio na poslu s klima-uređajima dok konkurencija u toj branši još nije bila žestoka, a cijene su bile visoke. Sagradio je obiteljsku kuću u istočnom splitskom kvartu, novac je obilato trošio na provode, kažu nam ljudi koji su poznavali preminulog. Nažalost, došao je kraj dobrim godinama, loše navike su ostale, pa je prva od nekoliko njegovih tvrtki otišla u stečaj, a ostali su dugovi koje ni ostale firme nisu mogle spasiti, kao ni pokušaj prebacivanja u ugostiteljski posao, upravo u Makarskoj. Tako je prije nekoliko dana trebala biti provedena ovrha nad njihovom obiteljskom kućom u Splitu, no odgođena je. Dugovi su svejedno ostali. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u