Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
72 komentara

'Slovenci su me kaznili 840 €, kažu da nemam pravo žalbe'

Hrvatski ribari u Savudriji dobili su nove kazne od Slovenije. Sud u Kopru odlučio je da na njih nemaju pravo žalbe i da je kazna pravomoćna u roku od 15 dana otkako su je naši ribari primili

savudrija
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
72 komentara

Dobio sam devet kazni, to je 840 eura plus 84 eura sudskih troškova. Iznos se odnosi na svaku kaznu pojedinačno. Terete me za ribolov bez dozvole Slovenije i nedopuštanje kontrole ribarskog inspektora po EU direktivi na mojem plovilu, rekao je za Dnevnik.hr Diego Makovac, savudrijski ribar koji od Slovenije, kao i njegovi kolege ribari, dobio kaznu na koju nema pravo žalbe.

VIDEO: Prošle godine hrvatskim ribarima stigle su prve kazne

'Ministarstvo nam je reklo da će to riješiti'

- Sud u Kopru odlučio je da nemamo pravo žalbe i kazna, odnosno presuda, postaje pravomoćna u roku od 15 dana od kad primimo kaznu. Dosad smo to rješavali tako da bismo to nosili na policiju, to je išlo onda za Zagreb i odvjetnik je to rješavao u Ljubljani sa žalbama i pritužbama i tako će biti i ovaj put - rekao je hrvatski ribar, koji je obavijestio ministarstvo koje mu je obećalo da će to riješiti i da neće imati nikakvih problema, kao što je ranije bilo dogovoreno.

Od prošle godine slovenska policija poslala je 344 prekršajna naloga, a nedavno je, također od slovenske policije, stiglo 167 zahtjeva za identifikaciju ribara, dodaje Dnevnik hr.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message