Obavijesti

News

Komentari 0

Slovencu ušli u šator dok je spavao u kampu i opljačkali ga

Slovencu ušli u šator dok je spavao u kampu i opljačkali ga

Nakon što su uhitili dvojac zbog pljačke u kampu u Cresu, policija je otkrila da je za mladićem (19) raspisana potraga u Zagrebu zbog krađe, a i u lipnju je počinio krađu na Cresu

Policajci na Cresu proveli su kriminalističko istraživanje nad mladićima starim 19 i 27 godina zbog sumnje da su počinili razbojničku krađu. Kako se navodi, oni su 1. srpnja u kampu Kovačine u Cresu ušli u šator 38-godišnjeg Slovenca dok je spavao i oko 3 ujutro mu ukrali novčanik s novcem i dokumentima te druge predmete. 

Kako se oštećeni Slovenac pri tome probudio, pokušao ih je zaustaviti u bijegu, no, počinitelji su ga fizički napali  i potom se udaljili u nepoznatom smjeru. Istog dana u popodnevnim satima počinitelji su uhićeni u Cresu i privedeni na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je utvrđeno da je za 19-godišnjakom PU zagrebačka raspisala potragu poradi počinjenja kaznenog djela krađe.

Uz to je utvrđeno da je u lipnju na području Cresa počinio i kazneno djelo teške krađe provaljivanjem. Tijekom istraživanja policija je kod 19-godišnjaka pronašla i tablete droge „ecstasy“ u količini od 16,9 grama, zatim 2,1 gram droge marihuana,  tzv. „joint“ marihuane od 0,8 grama i druge predmete koje mu je 27-godišnjak predao za daljnju preprodaju.
 
Zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojničke krađe, obojica navedenih osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 19-godišnjak i za kazneno djelo teške krađe provaljivanjem, dok je 27-godišnjak kazneno prijavljen i za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.