Obavijesti

News

Komentari 4

U teškoj nesreći balona kraj Ljubljane četvero ozlijeđenih

U teškoj nesreći balona kraj  Ljubljane četvero ozlijeđenih

Policija je zaštitila mjesto nesreće i nastavlja s prikupljanjem obavijesti, te moli sve da svojom prisutnošću ne ometaju rad policije i ambulantnih službi, prenose slovenski mediji

VIDEO

Najmanje četvero ljudi ozlijeđeno je u subotu ujutro u okolici Ljubljane u nesreći balona na topli zrak, akcija spašavanja unesrećenih još traje, a priroda ozljeda još nije poznata.

Policija je objavila da je o nesreći obaviještena oko 10 sati, te da je u njoj po prvim podacima ozlijeđeno najmanje šest putnika, uključujući i pilota balona. No kasnije su izvijestili da je četvero ozlijeđenih, a u balonu je bilo pet Belgijaca i Slovenac.

 Težina ozljeda nastradalih još nije poznata, na mjestu nesreće intervenirale su ekipe za spašavanje.

Letenje u balonu može biti i savršen poklon za rođendan
Letenje u balonu može biti i savršen poklon za rođendan

Policija je zaštitila mjesto nesreće i nastavlja s prikupljanjem obavijesti, te moli sve da svojom prisutnošću ne ometaju rad policije i ambulantnih službi, prenose slovenski mediji.

Do nesreće je došlo na području između Ljubljanskog barja i naselja Škofljica. Na tom se području 2012. godine dogodila i najteža nesreća s balonom na topli zrak u Sloveniji do sada i jedna od najtežih u svijetu, u kojoj je poginulo šest ljudi, a više ih bilo teško ozlijeđeno.

Zabranili su puštanje balona u zrak zbog zaštite životinja: Posebno su opasni za ptice
Zabranili su puštanje balona u zrak zbog zaštite životinja: Posebno su opasni za ptice

Veliki balon je nakon panoramskog razgledanja neuspješno pokušao aterirati, u čemu ga je omeo jak vjetar, pa je dio putnika ispao iz košare u kojoj je bilo 32 ljudi. Mnogi su teško nastradali i kad se nakon udaraca košara odbila od zemlje i naletjela na drvo, pri čemu se zapalila kupola.

Takvi su inače popularni panoramski komercijalni letovi balonom zbog te nesreća više godina bili obustavljeni zbog premale sigurnosti i nejasne regulacije vezane na komercijalne letove balonima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.