Obavijesti

News

Komentari 1

Slovenska vlada će ublažiti mjere zbog povoljne situacije

Slovenska vlada će ublažiti mjere zbog povoljne situacije

Slovenski premijer Janez Janša najavio je jučer da će idućih dana i tjedana u Sloveniji zbog epidemiološke situacije koja se popravlja doći do postupnog ublažavanja ili ukidanja do sada važećih mjera

VIDEO

U Sloveniji su u protekla 24 sata potvrđene ukupno 4.542 zaraze koronavirusom, utvrđene sa 2.446 PCR testova i 91.353 brzih antigenskih testova, objavila je u četvrtak slovenska vlada koja priprema relaksacije mjera zbog sve povoljnije epidemiološke situacije.

Prema podacima nacionalnog Instituta za javno zdravlje (NIJZ), u zemlji je trenutno 104.310 aktivnih infekcija, što je za 12.127 slučajeva manje nego prethodni dan. 405 pacijenata je hospitalizirano zbog covida-19, od čega se 108 nalazi u jedinicama intenzivne njege. Njihov broj na običnim covid odjelima smanjen je za 14 pacijenata u odnosu na dan ranije, a na intenzivnim za dva pacijenta. U bolnicama je ukupno 890 pacijenata s covid-19, ako se onima koji su primljeni zbog infekcije pribroje i oni koji su hospitalizirani zbog drugih komorbiditeta, a imaju i covid-19, objavila je vlada.

U Zagrebu 926 novozaraženih, preminulo je 12 pacijenata
U Zagrebu 926 novozaraženih, preminulo je 12 pacijenata

Sedmodnevni prosjek potvrđenih slučajeva u jednom danu trenutno iznosi 5.581, što je 1.077 manje nego dan ranije, dok 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika iznosi 4.944 ili 573 manje nego dan ranije. Prema vladinim podacima, jednom dozom cjepiva protiv covid-19 cijepljeno je 1.263.212 ljudi ili 60 posto stanovništva. 1.216.784, odnosno 58 posto stanovništva, cijepljeno je svim dozama. Sa još 15 preminulih među oboljelima u zadnja 24 sata broj ukupno umrlih od početka epidemije povećao se na 6.152. Među starijima od 18 godina 70 posto stanovništva cijepljeno je prvom dozom, a 68 posto svim dozama.

S prvom dozom cijepilo se 80 posto starijih od 50 godina, a sa svime cijepljeno je 78 posto. Prema podacima ministarstva zdravstva, dodatnu booster dozu do sada je primilo 619.815 osoba, objavilo je ministarstvo zdravstva u četvrtak. Slovenski premijer Janez Janša najavio je jučer da će idućih dana i tjedana u Sloveniji zbog epidemiološke situacije koja se popravlja doći do postupnog ublažavanja ili ukidanja do sada važećih protuepidemijskih mjera.

U Hrvatskoj 4461 novooboljeli od korone, umrlo još 47 ljudi
U Hrvatskoj 4461 novooboljeli od korone, umrlo još 47 ljudi

Očekuje se da će prve relaksacije vlada objaviti danas ili sutra. Prema prijedlogu vladine stručne skupine za covid-19, ukinulo bi se predočavanja covid potvrda za ulazak u banke, pošte, trgovine i urede državne uprave, gdje je rizik za zarazu zbog kratkotrajnog kontakta sa strankama mali, a jedan od koraka u "novu normalnost" bilo bi i postupno ukidanje testiranja, te blaže mjera za skijališta, javni prijevoz, dok bi se najveća protuepidemijska zaštita i dalje posvećivala u zdravstvu i ustanovama socijalne skrbi te domovima za starije, kao i ostalim mjestima gdje prebivaju ranjive društvene skupine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa