News

Komentari 19

Slovenski policajci štrajkat će na granici, moguće su gužve

Slovenski policajci štrajkat će na granici, moguće su gužve

Radi se o već najavljenom svojevrsnom bijelom štrajku kojim policajci žele upozoriti vladu na neispunjavanje dogovora o boljim plaćama i radnim uvjetima, trajat će od 8 do 12 sati

Sindikat slovenskih policajaca (SPS) u ponedjeljak će u razdoblju od 8 do 12 sati provoditi "štrajkaške aktivnosti" na dvama graničnim prijelazima, Gruškovje/Macelj i Obrežje/Bregana, potvrdio je u petak taj sindikat.

Radi se o već najavljenom svojevrsnom bijelom štrajku kojim policajci žele upozoriti vladu na neispunjavanje dogovora o boljim plaćama i radnim uvjetima.

Kako je objavila televizijska postaja POP-TV, iz tog su sindikata poručili da su štrajkaške aktivnosti za sada usmjerene "samo protiv vlade", te da njima javnosti žele pokazati zašto je njihov štrajk upozorenja potreban.

Djelatnici policije i ministarstva unutarnjih poslova organizirani su u dva sindikata, no konkurentski Policijski sindikat Slovenije (PSS) objavio je da se ovom štrajku upozorenja neće pridružiti jer ocjenjuje da nema smisla prosvjedovati protiv vlade koja je dala ostavku, pa joj je time prestao mandat.

Najčitaniji članci