News

Komentari 5

Slovenski političar se ispričao zbog 'čestike' i neće odstupiti

Slovenski političar se ispričao zbog 'čestike' i neće odstupiti

Ponovno se ispričavam zbog sporne objave na Badnju večer. Žao mi je i nikoga nisam želio povrijediti. I ja osobno slavim Božić, rekao je Štromajer koji je tvitnuo "Merry Christmas, ya dirty animals!".

Zamjenik slovenskog ministra za školstvo Jernej Štromajer ispričao se u srijedu zbog bizarne božićne čestitke na Twitteru, kad je one koji taj blagdan slave nespretno nazvao "prljavim životinjama", referirajući se na slavnu repliku iz popularnog filma, istodobno poručivši da ne misli dati ostavku.

- Ponovno se ispričavam zbog sporne objave na Badnju večer. Žao mi je i nikoga nisam želio povrijediti. I ja osobno slavim Božić - naveo je u izjavi za javnost državni tajnik u ministarstvu za školstvo, član stranke Socijalnih demokrata, nakon što je više stotina ljudi pred vladom prosvjedovalo tražeći njegovu ostavku, a on-line peticija s istim zahtjevom prikupila skoro pet tisuća potpisa. Dužnosnik je, međutim, poručio da ne misli uvažiti zahtjeve i odstupiti.

Štromajer je pred kršćanski blagdan na svom Twitteru objavio post s natpisom na engleskom jeziku "Merry Christmas, ya dirty animals!".

Izgleda da je tako htio pokazati duhovitost, referencijom na kadar iz legendarnog božićnog filma "Sam kod kuće", kada glavni junak Kevin zle provalnike koji žele upasti u kuću lukavo otjera pustivši im naglas s kućnog video aparata spomenutu rečenicu iz starog mafijaškog filma, ali su ga mnogi osudili zbog neukusa pa i vrijeđanja vjerskih osjećaja.

 Ministar za školstvo Jernej Pikalo, njegov šef, kazao je odmah da se s tim stvarima ne treba šaliti i da je jedno humoristički film, a druga politička stvarnost.

 Oglasio se i premijer Marjan Šarec, koji se i sam deklarira vjernikom, te rekao da bi on odmah smijenio Štromajera kad bi bio član njegove stranke, a ne stranke njegova koalicijskog partnera.

Najčitaniji članci