Obavijesti

News

Komentari 14

Slovenski premijer: 'Nisam nacionalist nego domoljub, ljevica je prijetnja demokraciji'

Slovenski premijer: 'Nisam nacionalist nego domoljub, ljevica je prijetnja demokraciji'

Po Janšinim riječima, u difamiranju njegove vlade sudjeluju i nevladine udruge kao "loše maskirana falanga" ekstremne  ljevice, organiziranjem demonstracija protiv vlade i njenih mjera za suzbijanje epidemije korone

VIDEO

Slovenski premijer Janez Janša izjavio je da nije nacionalist ili populist, nego domoljub koji voli svoju zemlju, te da je zbog toga na meti kritika lijeve oporbe i nevladinih udruga.

- Ako danas kažeš da si ponosan na Sloveniju, na svoj  narod i njegove uspjehe, brzo te proglase za nacionalista ili barem populista - kazao je Janša u dužem razgovoru za katolički Radio Ognjišče, dodavši da takvom propagandom "lijeva nomenklatura" koja prije 30 godina intimno nije bila za samostalnu Sloveniju "radi sve" kako  bi izazvala nacionalne podjele.

Slovenci traže Janšinu ostavku nakon poraza na referendumu
Slovenci traže Janšinu ostavku nakon poraza na referendumu

- Jer ljubav prema domovini je ono što nas ujedinjuje, bez domoljublja i privrženosti svom identitetu mali bi narodi postupno nestali. S druge strane, slovenska ljevica želi podijeliti narod  kako bi njime lakše manipulirala i lovila u mutnom. U tome su se kroz povijest njeni predstavnici  izvještili do savršenstva - kazao je Janša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Po Janšinim riječima, u difamiranju njegove vlade sudjeluju i nevladine udruge kao "loše maskirana falanga" ekstremne  ljevice, organiziranjem demonstracija protiv vlade i njenih mjera za suzbijanje epidemije Covida-19.

- Naša lijeva politička elita tako ustraje na stajalištu da je za njih bolje ukoliko je stanje epidemije lošije. To je nedržavotvorna, kratkovidna i  bezumna politika, a prvenstveno je štetna za narod i državu - ustvrdio je Janša u razgovoru za Radio Ognjišče slovenski premijer.

Slovenska oporba smatra da je Janšina Slovenska demokratska stranka (SDS) skrenula u krajnje desno i da je Janša svojim politikama  sve sličniji mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, što su ocjene i upozorenja koji  se pojavljuju i u europskim analizama zbog slovenskog predsjedanja Vijećem EU-a u drugoj polovici ove godine.

Janša je za Radio Ognjišče iznio ocjenu da se u Sloveniji zapravo događa svojevrsni pokušaj oživljavanja "ljevičarske ideologije" jer se "slave" vremena iz bivšeg režima koji je "grubo kršio ljudska prava i slobode".

- A to je vrlo opasno u demokraciji koja je  (poput naše) relativno mlada, pa stoga i ranjiva - kazao je Janša, dodavši da na tu opasnost treba glasnije i odlučnije reagirati.

- Jer oni koji nam prijete nacionalizacijom, ukidanjem parlamentarne demokracije, izlaskom iz eurozone, pa i smrću, oni naime misle itekako ozbiljno i sami ćemo biti krivi ako im se pravovremeno ne suprotstavimo - kazao je Janša.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Uznemirujuća snimka: Napadač krenuo prema obitelji, heroj stao pred njega da spasi ljude
POGLEDAJTE VIDEO

Uznemirujuća snimka: Napadač krenuo prema obitelji, heroj stao pred njega da spasi ljude

Ubrzo nakon stravičnog napada u šoping centru u Sydneyju, objavljena je i snimka na kojoj se vidi kako napadač s velikim nožem lovi ljude po centru, a onda je naišao na muškarca koji nije bježao

Bratići poginuli kod Varaždina na quadu:  'Vidjeli smo se par  sati prije, svi smo tu u šoku...'
TUGA U TUHOVCU

Bratići poginuli kod Varaždina na quadu: 'Vidjeli smo se par sati prije, svi smo tu u šoku...'

Alen je quadom išao na utakmicu prema igralištu Poleta iz Tuhovca. Na povratku je na vozilo s njim sjeo i Goran. Nažalost, vožnja je završila tragično...
Sa zdravstvom nema veze, dvije firme mu propale, kaže da će za čas srediti papire nove bolnice...
BEROŠEV RAVNATELJ

Sa zdravstvom nema veze, dvije firme mu propale, kaže da će za čas srediti papire nove bolnice...

Žanić je u Ministarstvo zdravstva došao 2018. kao pomoćnik tadašnjeg ministra Kujundžića bez da je ikad prije radio u zdravstvu. Žanić mu je bio i zamjenik u stranci Hrvatska zora koju je osnovao Kujundžić