Obavijesti

News

Komentari 14

Slučaj Cetinski: Anto Nobilo nije svjedočio, ne znaju gdje je

Slučaj Cetinski: Anto Nobilo nije svjedočio, ne znaju gdje je
1

Zbog ignoriranja sudskih poziva za svjedočenjem na ročište zakazano za 26. rujna policija bi osim Ante Nobila mogla dovesti i oštećenika kao tužitelja Danka Končara te svjedoka Kristijana Pilata

VIDEO

Zagrebački odvjetnik Anto Nobilo već po drugi put nije došao svjedočiti na Općinskom sudu u Bujama gdje se sudi supružnicima Vinki (69) i Mirku (69) Cetinskom da su oštetili tvrtku Kermas ulaganja u vlasništvu Danka Končara za gotovo 14 milijuna kuna. Nobila je na bujski sud trebala dovesti zagrebačka policija, međutim, sutkinja Tanja Prenc Kanis je samo mogla konstatirati kako policija Antu Nobila u petak ujutro nije zatekla na adresi gdje živi pa je opet naloženo da ga na slijedeće ročište dovedu policajci.

Zbog ignoriranja sudskih poziva za svjedočenjem na ročište zakazano za 26. rujna policija bi osim Ante Nobila mogla dovesti i oštećenika kao tužitelja Danka Končara te svjedoka Kristijana Pilata kojem istarska policija također ne uspijeva ući u trag.

Na ročištu u petak od osam pozvanih svjedoka pojavile su se samo dvije svjedokinje, jedna zagrebačka odvjetnica i stečajna upraviteljica Arting radia, pa je u sudnici bilo više novinara nego odazvanih svjedoka.

U sudnici je bila prvo optužena Vinka Cetinski dok joj je drugo optuženi suprug Mirko koristio mogućnost izostanka s rasprave budući se već očitovao o osnovanosti optužbe.
Na prvom ročištu sredinom lipnja optuženi Vinka i Mirko Cetinski su se izjasnili da se ne smatraju krivima te da će tijekom sudskog postupka dokazati da je tužba zapravo konstrukcija Danka Končara te da ne postoje dokazi protiv njih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naime, prema optužnici supružnike Vinku i Mirka Cetinskog se tereti u periodu od 1. srpnja 2008. do 9. lipnja 2011. godine u Rovinju prvookrivljena Vinka Cetinski kao direktorica trgovačkog društva Kermas ulaganja i drugookrivljeni Mirko Cetinski kao direktor trgovačkog društva Arting radio u nakani da društvu Arting radio pribave znatnu imovinsku korist iskoristili svoje položaje u trgovačkim društvima te sastavili i svojim potpisima ovjerili fiktivne ugovore i sporazume o ortakluku i poslovno-tehničkoj suradnji radi stjecanja udjela u Glasu istre a sve u nakani da se ugovori i sporazumi upotrijebe kako bi Arting radio izbjegao svoju obvezu da Kermas ulaganju vrati dospjeli iznos zajma u iznosu od 13.985.411,19 kuna.

Supružnike se tereti za počinjenje kaznenih djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave.
Poslovanje s Dankom Končarem Mirku i Vinki Cetinski je uz znatnu materijalnu dobiti tešku više milijuna donijelo i nekoliko ozbiljnih sudskih postupaka za pranje novca i financijske malverzacije zbog čega im se osim na sudu u Bujama sudi i na Županijskim sudovima u Puli i Rijeci.   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje