News

Komentari 6

Slučaj iz 1983.: Silovao je 12 starica, postavili mu zamku

Slučaj iz 1983.: Silovao je 12 starica, postavili mu zamku

'Silovatelj je tjedno imao dva do tri silovanja. Najmlađa žrtva imala je 70, a najstarija 86 godina. Nakon što bi silovao starice, ukrao bi nešto zlatnine ili novca', priča za RTL Branko Lazarević, bivši policajac

Branko Lazarević bivši je policajac i šef ekipe za očevid. Za RTL je ispričao o slučaju iz 1983. godine kad je Zagrebom harao serijski silovatelj koji je silovao 12 žena.

Najmlađa žrtva imala je 70, a najstarija 86 godina. Ključno za hvatanje silovatelja bilo je planiranje zamki. Slučaj je vodio Mladen Ugrešić, koji je, kako kaže Lazarević, bio iznimno temeljit.

- Uspjeli smo izazvati otisak prsta, akciju je vodio Mladen, jedan od najmlađih specijalista. Napravio je analizu silovanja, na zid stavio kartu i bilježio mjesta silovanja - ispričao je.

Napravili su i fotorobot, po naglasku se sumnjalo da je muškarac iz BiH. Uvijek bi se predstavljao kao službenik Gradskog poglavarstva. Priveli su ga na temelju opisa, a potom potvrdili preko otisaka da je to on. Dobio je 15 godina zatvora.

Više pročitajte na RTL-u.

Najčitaniji članci