Obavijesti

News

Komentari 49

Slučaj MULJanik: Sada svi peru ruke od odgovornosti...

Slučaj MULJanik: Sada svi peru ruke od  odgovornosti...
1

Danko Končar poručuje kako se radi o lovu na vještice te da je Jakovčić dobio za angažman u Afrak grupi malo više od milijun kuna od 2015. kad više nije bio predsjednik stranke

VIDEO

Kriza u Uljaniku traje već godinama. Radnici su nekoliko puta izlazili na ulice i borili se za svoja prava, a sada su izgubili strpljenje i svaku nadu da će biti bolje. Cijelo to vrijeme Uprava, Vlada i političari međusobno se optužuju i peru ruke od svoje odgovornosti. Vlada otvoreno kritizira Upravu zbog načina vođenja pulskog i riječkog brodogradilišta i svakog dana ponavlja kako država više ne može i neće na dosadašnji način pomagati Uljaniku.

- Brodogradilište Uljanik je ključna gospodarska, socijalna i politička tema, ali radi se o privatnoj kompaniji i odgovornost za njeno poslovanje prije svega je na Upravi - poručio je premijer Plenković, a istog mišljenja su i njegovi ministri.

Uplatili plaće: Štrajkaški odbor obustavlja štrajk u Uljaniku
Uplatili plaće: Štrajkaški odbor obustavlja  štrajk u Uljaniku

Rafalna paljba otvorila se i između HDZ-a i IDS-a koji prst upire u Vladu i smatra da ju nije briga za brodogradnju. Kakva je situacija u Uljaniku, tvrde IDS-ovci koji vladaju Istrom, nisu znali. Istarski župan Valter Flego ističe kako je Uprava o svemu obavijestila bivšu ministricu i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić u rujnu prošle godine. Predsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule Boris Miletić prozvao je Vladu zbog odugovlačenja isplate plaće radnicima, a obrušio se i zbog prijedloga da i lokalna vlast da jamstva za isplatu plaće radnicima za kolovoz.

- Svoje propuste i odgovornost žele prebaciti na općine, gradove i županiju koji u tome nikako nisu sudjelovali, osim što su kao i uvijek podmetnuli leđa da pomognu radnicima - poručuje.

Istarski HDZ pak oštro optužuje IDS za manipulativno prebacivanje odgovornosti sa sebe.

'Pozivam DORH neka utvrdi je li u Uljaniku bilo nepravilnosti'
'Pozivam DORH neka utvrdi je li u Uljaniku bilo nepravilnosti'

- Tvrditi da članovi Uprave Uljanika nemaju veze s IDS-om bezobrazno je prema svim Puljanima i Istranima koji itekako znaju kako IDS ovdje kroji politiku - kaže predsjednik istarskog HDZ-a Jurica Šiljeg.

Danko Končar: Pomogao sam Uljaniku iako nisam trebao
Danko Končar: Pomogao sam Uljaniku iako nisam trebao

Za odgovornost prozivaju i IDS-ovog europarlamentarca koji se našao u sukobu interesa jer je, prema medijskim objavama, još dok je bio predsjednik IDS-a u pet godina primio 2,2 milijuna kuna od tvrtke u vlasništvu Danka Končara, trenutnog strateškog partnera u Uljaniku. Zbog njega, ali i dubokog neslaganja oko rješavanja problema Uljanika, stranka Pametno napustila je GLAS i IDS u stvaranju tzv. Amsterdamske koalicije. Župan Flego je u nedjelju pozvao sve nadležne institucije da istraže tko je odgovoran za situaciju u Uljaniku, ali i Jakovčića koji će zbog svega napustiti EU parlament. Končar poručuje kako se radi o lovu na vještice te da je Jakovčić dobio za angažman u Afrak grupi malo više od milijun kuna od 2015. kad više nije bio predsjednik stranke. Nategnuti su odnosi i između Vlade i Končara. Končar kaže da nije dužan dati novac za plaće škveranima prije odluke Europske komisije o planu restrukturiranja Uljanika.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"