Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
49 komentara

Slučaj MULJanik: Sada svi peru ruke od odgovornosti...

Danko Končar poručuje kako se radi o lovu na vještice te da je Jakovčić dobio za angažman u Afrak grupi malo više od milijun kuna od 2015. kad više nije bio predsjednik stranke

U večernjim satima Pulu je zahvatilo grmljavinsko nevrijeme
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
49 komentara

Kriza u Uljaniku traje već godinama. Radnici su nekoliko puta izlazili na ulice i borili se za svoja prava, a sada su izgubili strpljenje i svaku nadu da će biti bolje. Cijelo to vrijeme Uprava, Vlada i političari međusobno se optužuju i peru ruke od svoje odgovornosti. Vlada otvoreno kritizira Upravu zbog načina vođenja pulskog i riječkog brodogradilišta i svakog dana ponavlja kako država više ne može i neće na dosadašnji način pomagati Uljaniku.

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL - Brodogradilište Uljanik je ključna gospodarska, socijalna i politička tema, ali radi se o privatnoj kompaniji i odgovornost za njeno poslovanje prije svega je na Upravi - poručio je premijer Plenković, a istog mišljenja su i njegovi ministri.

Pula: Radnici Uljanika ponovno na ulicama i traže ostavku uprave JOŠ NIJE KRAJ AGONIJE Uplatili plaće: Štrajkaški odbor obustavlja štrajk u Uljaniku

Rafalna paljba otvorila se i između HDZ-a i IDS-a koji prst upire u Vladu i smatra da ju nije briga za brodogradnju. Kakva je situacija u Uljaniku, tvrde IDS-ovci koji vladaju Istrom, nisu znali. Istarski župan Valter Flego ističe kako je Uprava o svemu obavijestila bivšu ministricu i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić u rujnu prošle godine. Predsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule Boris Miletić prozvao je Vladu zbog odugovlačenja isplate plaće radnicima, a obrušio se i zbog prijedloga da i lokalna vlast da jamstva za isplatu plaće radnicima za kolovoz.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

- Svoje propuste i odgovornost žele prebaciti na općine, gradove i županiju koji u tome nikako nisu sudjelovali, osim što su kao i uvijek podmetnuli leđa da pomognu radnicima - poručuje.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Dreamstime

Istarski HDZ pak oštro optužuje IDS za manipulativno prebacivanje odgovornosti sa sebe.

Pula: Radnici Uljanika nastavili Å¡trajk i zahtjevaju ostavku Uprave MILETIĆ: 'Pozivam DORH neka utvrdi je li u Uljaniku bilo nepravilnosti'

- Tvrditi da članovi Uprave Uljanika nemaju veze s IDS-om bezobrazno je prema svim Puljanima i Istranima koji itekako znaju kako IDS ovdje kroji politiku - kaže predsjednik istarskog HDZ-a Jurica Šiljeg.

KRIZA U BRODOGRADILIŠTU Danko Končar: Pomogao sam Uljaniku iako nisam trebao

Za odgovornost prozivaju i IDS-ovog europarlamentarca koji se našao u sukobu interesa jer je, prema medijskim objavama, još dok je bio predsjednik IDS-a u pet godina primio 2,2 milijuna kuna od tvrtke u vlasništvu Danka Končara, trenutnog strateškog partnera u Uljaniku. Zbog njega, ali i dubokog neslaganja oko rješavanja problema Uljanika, stranka Pametno napustila je GLAS i IDS u stvaranju tzv. Amsterdamske koalicije. Župan Flego je u nedjelju pozvao sve nadležne institucije da istraže tko je odgovoran za situaciju u Uljaniku, ali i Jakovčića koji će zbog svega napustiti EU parlament. Končar poručuje kako se radi o lovu na vještice te da je Jakovčić dobio za angažman u Afrak grupi malo više od milijun kuna od 2015. kad više nije bio predsjednik stranke. Nategnuti su odnosi i između Vlade i Končara. Končar kaže da nije dužan dati novac za plaće škveranima prije odluke Europske komisije o planu restrukturiranja Uljanika.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message