Obavijesti

News

Komentari 76

Slučaj za dr. Housea: 'Preko noći' ostarila preko 50 godina

Slučaj za dr. Housea: 'Preko noći' ostarila preko 50 godina
3

Liječnici ne znaju zbog čega Vijetnamka (26) izgleda kao da joj je 80. Prošla je rapidni proces starenja u samo nekoliko mjeseci. Nikakvi lijekovi joj nisu pomogli

VIDEO

Tuyen (33), suprug Vijetnamke Nguyen Thi Phuong gledao je kako je njegova žena ostarjela 50 godina u samo nekoliko dana. Iako je njezina ljepota izblijedjela, njegova ljubav nije. Sve je počelo 2008. godine. U nekoliko mjeseci dobila je bore i od 23-godišnjakinje postala 70-godišnjakinja. Ove godine napunila je 26 godina, ali netko bi lako mogao zaključiti da ima 80.  

- Prije pet godina bila sam ljepotica, a sada sam ovako ružna - rekla je nesretna žena pokazujući svoju sliku na dan vjenčanja. Nguyen je alergična na morske plodove te je imala djelomičnu reakciju 2008. godine.

- Svrbjelo me cijelo tijelo, čak i u snu. Kupila sam lijek u lokalnoj ljekarni jer nismo imali novca da odemo u bolnicu - ispričala je. Nakon mjesec dana prestalo ju je svrbjeti, ali je ostao osip. Zatim je prešla na tradicionalnu medicinu i osip je nestao. Međutim, koža se počela opuštati i borati, piše thanhniennews. Zatim je prešla na drugi lijek kako bi usporila starenje kože, ali nije pomoglo. Par se ne sjeća koji su lijekovi bili u pitanju ni u koju je apoteku išla. 

- Zaključili smo da nam je to suđeno i prestali smo liječiti problem 2009. godine - rekla je. Sada nosi masku za lice uvijek kada izlazi među ljude. Koža na trbuhu izgleda joj kao da je rađala više puta, a nema djece. Prsa su joj također 'ostarjela'. Međutim, menstrualni ciklus ostao je uredan, a kosa, zubi, vid i pamet ostali su mladi. 

- Oženio sam se njome dok je bila predivna djevojka. Bio sam uz nju u bolesti i nikada me to nije šokiralo - rekao je odani suprug. 

Par se 2010. godine preselio u provinciju Binh Phuoc’s Bu Dop. On je stolar, a ona radi u tvornici. Oboje zarade 144 dolara mjesečno i nemaju novca za pretrage u bolnici. 

Svatko ima svoju dijagnozu

Par je tek sada pristao progovoriti za medije ne bi li im netko pomogao. Odmah su se pojavile razne teorije o bolesti.

Neki tvrde kako se radi o rijetkom poremećaju lipodistrofiji, koja uzrokuje da masno tkivo ispod površine kože propada dok koža i dalje ubrzano raste. Neizlječiv sindrom ostavlja obješenu naboranu kožu po tijelu. Sindrom je izuzetno rijedak. Od sedam milijardi ljudi, od njega boluje samo 2000 ljudi. 

Drugi pak vjeruju kako je stanje uzrokovano prekomjernom količinom kortikosteroida koji su često u lijekovima jer poboljšavaju oporavak, ali ponekad imaju strašne nuspojave. Također, s lijekom se ne smije naglo prestati već polako smanjivati dozu jer isto može dovesti do neželjenih posljedica. 

Tvrdi kako joj može pomoći

Liječnici iz bolnice Nguyen Dinh Chieu rekli su 2. listopada kako će je pregledati besplatno, a ako ne pronađu problem, uputiti je u bolnicu specijaliziranu za kožne bolesti. 

Dr. Hoang Van Minh iz bolnice u Ho Chi Minhu vjeruje kako joj može djelomično vratiti mladoliki izgled. Posjetio ju je u kući i napravio nekoliko jednostavnih testova. Misli da ima mastocitozu, rijetki poremećaj koji se javlja zbog previše masnih stanica. Nema lijeka za bolest, ali ima za simptome. Laserskim tretmanom planira vratiti u prvotno stanje 50 do 70 posto kože. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...