Obavijesti

News

Komentari 260

Šunjergu osudili na 40 godina: 'Podmuklo je ubio majku i oca'

Šunjergu osudili na  40 godina: 'Podmuklo je ubio majku i oca'
4

Osuđen je i Ivan Škarić i to na godinu dana uvjetno zbog neprijavljivanja počinjenja djela. Škarić (21) je, inače, Tinov prijatelj koji je s njim bio u automobilu u trenutku kada je ubio svoju majku...

VIDEO

Tin Šunjerga (20) osuđen je danas u podne na zadarskom Županijskom sudu na 40 godina zatvora zbog ubojstva svojih roditelja. U ožujku prošle godine u Čistoj Velikoj kraj Vodica hicima iz pištolja usmrtio je majku Silvanu (46) i oca Marina (45). Za svako od kaznenih djela teškog ubojstva dobio je po 24 godine, a jedinstvena kazna zatvora je 40 godina. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:03

Šunjerga je na izricanje presude došao poprilično blijed i nefokusiran, ali lice mu nije davalo nikakve emocije. U kaznu mu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru. Oduzet će mu se pištolj i dvije kutije streljiva, ne mora nadoknaditi troškove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ubio roditelje hicem u potiljak: Presuda Šunjergi u četvrtak
Ubio roditelje hicem u potiljak: Presuda Šunjergi u četvrtak

Kaznu mu je odredilo sudsko vijeće za mladež Županijskoga suda u Zadru pod predsjedanjem sutkinje Sandre Radanović. Osim Šunjerge, osuđen je i Ivan Škarić i to na godinu dana uvjetno s rokom kušnje od tri godine zbog neprijavljivanja počinjenja djela. 

Škarić (21) je, inače, Tinov prijatelj koji je s njim bio u automobilu u trenutku kada je ubio svoju majku Silvanu. Nije znao što Tin smjera, a nakon ubojstva, pobjegao je iz auta i dva dana se skrivao u kući. Tvrdio je kako je strahovao za svoj život.

'Zabrane je doživljavao kao oduzimanje slobode'

- Nedvojbeno je dokazano da je Tin Šunjerga ubio majku i oca. Tijekom postupka elementi bezrezervne osvete su dokazani planom i hladnokrvnošću prilikom ubojstava. Motivi su nemjerljivi životima, a zabrane je doživljavao kao oduzimanje slobode, on ih je mrzio i zbog toga se bezrezervno osvetio. On je maltretiranjem doživio to što su mu prigovarali zbog loših ocjena i drogiranja. Podmuklo je počinio ubojstva. Sjeo je iza majke jer je rekao da mu prijatelj mora prvi izaći iz auta, što mu je majka povjerovala i on je repetirao i ubio je. I otac je s povjerenjem pričao sa sinom ne sumnjajući ništa i on je gledao oca i ubio ga u pohodu. Ubrojiv. Postupao je s maksimalnim stupnjem krivnje, s izravnom namjerom, iz podmukle osvete. Nakon počinjenja kaznenog djela je razgovarao s prijateljem, pucao iz pištolja, drogirao se i zabavljao, a nakon toga vozio do Zagreba i natrag. Pokušao je prikriti zločin, uzeo je mobitele roditelja, bacio ih i razbio. Tražio je prijatelja da razbije njegov mobitel. Govorio je da su roditelji u Šibeniku, molio prijatelja da mu pomogne skriti tijela. Ni jednu emociju ni tugu nije pokazao, nego se zabavljao i provodio s prijateljima kao da se ništa nije dogodilo. Zbog dva djela koja su kriminalnog karaktera odraslih osoba ne opravdava uvjerenje da bi se sudilo kao maloljetniku. Jedina opravdana kazna je od 40 godina i može utjecati na osuđenika, ali i na druge, rekla je sutkinja u obrazloženju presude.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:54

Kako se Šunjerga ponašao tijekom suđenja, javnosti je nepoznato. Novinari su ga uspjeli vidjeti samo jednom - prilikom prvog pojavljivanja na optuženičkoj klupi, prije nego što je odlučeno da će se cijelo suđenje zatvoriti za javnost kako bi se od dodatne patnje i boli zaštitile obitelji ubijenih Tinovih roditelja Silvane i Marina. Tin je tad u sudnici bio miran i na pitanja sudskog vijeća odgovarao vrlo kratko i tihim glasom. Kako će podnijeti presudu, javnost će saznati u četvrtak u podne.

Podsjetimo, optužnica ga je teretila da je u subotu 25. ožujka 2017. godine oko 16 sati hicem iz pištolja u glavu ubio majku Silvanu (46) u trenutku kad je sjela za upravljač svog Citroëna. Potom je oko 17.30 sati u garaži obiteljske kuće u Čistoj Velikoj ubio pucnjem u zatiljak s udaljenosti od 30 centimetara i svog oca Marina (45).

Nakon ubojstva, na braniteljevo pitanje zašto je počinio ovaj monstruozni zločin, Tin je rekao: “Ubio sam ih jer su me psihički stalno pritiskali, prigovarali mi zbog škole i društva u kojem sam se kretao”. Prije toga istražiteljima je ispričao sve detalje zločina.

Ubio ih jer su mu prigovarali 

- Podigao sam pištolj, prislonio ga na majčin zatiljak i opalio. Krv je prsnula posvuda. S pištoljem sam krenuo kući. Tata je nešto radio ispred garaže. Stajao sam pored njega. Samo sam čekao da se okrene, da ga ne gledam u oči. U jednom trenutku okrenuo se leđima i sagnuo. Prislonio sam mu cijev pištolja na zatiljak i pucao - govorio je ubojica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 260
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu